Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛ.ΑΣ. σε δράση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας


Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε δράση της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, στο πλαίσιο των 16 ημερών ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας με θέμα « Orange the World : END VIOLENCE AGAINST WOMEN NOW !».

Η δράση πραγματοποιήθηκε προχθές (10 Δεκεμβρίου 2021) σε κεντρικές πλατείες και σημεία πόλεων της Χώρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και μπροστά από τα δημαρχεία Ιωαννίνων, Κω και Λέρου.

Περιελάμβανε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα έμφυλης βίας, ενώ από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν γυναίκες αστυνομικοί από τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στα προαναφερόμενα σημεία έγινε διανομή σχετικού υλικού σε διερχόμενους πολίτες με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.

Ενημερωθείτε εδώ για τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας και αντλήστε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΡΕ ΟΥΣΤ!!!