Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανελλήνια Ένωση Λιμενικών: Ερώτημα σε ΥΝΑΝΠ για το βαθμολόγιο των στελεχών του ΛΣ


Έγγραφο τής Πανελλήνιας Ένωσης Λιμενικών: Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε (εδώ) για την προώθηση ενός Προεδρικού Διατάγματος που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Μετά το  11/2021 ΠΔ Μεταθέσεων για το οποίο σας έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας , έρχεται ακόμη ένα νομοθέτημα που (αν θεσπιστεί)  θα βάλλει όχι μόνο κατά της βαθμολογικής αλλά και κατά της μισθολογικής μας εξέλιξης όπως αυτή έχει διαμορφωθεί με το νέο μισθολόγιο και εφαρμόζεται από 1-1-2017 για τους ένστολους ,έχοντας ως βασικό  χαρακτηριστικό τη  συνάρτηση του μισθού με το βαθμό που φέρει το στέλεχος.

 

Είναι ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε αρνητική αλλαγή στο βαθμολόγιο θα φέρει μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις.

 

Τα όσα προβλέπονται με το προσχέδιο τροποποίησης (έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο) του π.δ. 81/2012 «Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής» (Α΄139) έχουν ως κύριο στόχο την αύξηση των χρόνων παραμονής σε κάθε  βαθμό κάτι που πριν λίγο καιρό θα φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας αφού κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι αποτελεί προϊόν εργασίας κάποιων που εργάζονται για το καλό των Λιμενικών τη στιγμή μάλιστα που με τον πρόσφατο νόμο του ΥΝΑΝΠ  4676/20 (ΦΕκ 67 Α/19-3-2020) «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις » οι όποιες εκκρεμότητες στο θέμα του βαθμολογίου είχαν ρυθμιστεί.

 

Από τη στιγμή που το προσχέδιο έχει συνταχτεί από υπηρεσιακούς παράγοντες είναι δεδομένο ότι έχει ληφθεί σχετική εντολή από την ηγεσία. 

 

Ως εκ τούτου Kύριε Υπουργέ

Τίθενται τα εξής εύλογα ερωτήματα :

Α) Έχετε δώσει εντολή προκειμένου να συνταχθεί ΠΔ Ιεραρχίας και βαθμολόγιο, στη μορφή που έχει κυκλοφορήσει και θα έχει επιζήμιες διατάξεις για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ;

Β) Αν όχι , υπάρχει πρόθεση από πλευράς σας να προωθηθεί νέο ΠΔ Ιεραρχίας;

 

 Σε περίπτωση που τελικά η πολιτική μας ηγεσία ούτε γνώριζε ούτε είχε σκοπό να προωθήσει το συγκεκριμένο ΠΔ θα θέλαμε να γνωρίζουμε τον συντάκτη του αλλά και το λόγο δημοσιοποίησης ενός νομοθετήματος που προκάλεσε δυσμενή σχολιασμό και αντιδράσεις των συνάδελφων.    











Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Έλεος πια... Ούτε μεταθέσεις ούτε προαγωγή; Μία ζωή Καστελλόριζο και χαμηλοβαθμος; Κύριε υπουργέ κάντε κάτι για τα παιδιά μας. Βρίσκονται σε δυσμενή μετάθεση εδώ και 3 1/2 χρόνια με αρκετά θέματα οικονομικά και οικογενειακά κι εσείς κοιτάτε πώς να τα κάνετε χειρότερα...
Ο χρήστης Σταυρούλα Φωτίου είπε…
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο..... Το παιδί μου είναι ήδη πέντε χρόνια στο Καστελόριζο.... Μας κοροϊδεύουν.... Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έγιναν μεταθέσεις τακτικές μεταθέσεις;;;;; Είμαι στον Ελληνικό στρατό είμαι στρατιωτικός 33 χρόνια... Κάθε χρόνο γίνονται συμβούλια τακτικών μεταθέσεων... Και στο λιμενικό δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και πέντε χρόνια.... Κοροϊδεύουν τα παιδιά μας... Είναι δυνατόν να κάθεται κάποιος πέντε και εφτά χρόνια στο Καστελόριζο; Θα θέλαμε μία απάντηση άμεσα και ιδίως τώρα από την κυβέρνηση που θα αναλάβει.... Να μας απαντήσει ο κύριος Πλακιωτακης γιατί τακτοποιούσε παιδιά δικά του και τα πήγαινε Κρήτη, "βαφτίζοντας την"παραμεθόριο.... Ποιόν κοροϊδεύει;;;;