Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρειάζεται απόφαση υπουργού για να “ενισχυθεί” με αστυνομικούς ένα αστυνομικό τμήμα ;


Ενημερωθήκαμε από Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ότι:

Το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου- Ταύρου επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ενισχύθηκε από τις αρχές Νοεμβρίου με 12 νέους αστυνομικούς και με ένα όχημα που συνδράμει στις νυχτερινές περιπολίες στην περιοχή.

Το Δελτίο Τύπου έχει διανθιστεί, με τις ανάλογες φωτογραφίες προβολής του υπουργού και του αρχηγού της αστυνομίας. 

Και δημιουργείται αμέσως το ερώτημα σε κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη…

Χρειάζεται απόφαση υπουργού για να ενισχυθεί με αστυνομικούς  ένα αστυνομικό τμήμα; ή η δύναμη των υπηρετούντων αστυνομικών σε κάθε τμήμα προβλέπεται από το οργανόγραμμά του και είναι ευθύνη του αρχηγείου η επάνδρωσή του;

 

Δύο τινά συμβαίνουν λοιπόν:

ή ο υπουργός για δικούς του λόγους αποφάσισε να τοποθετήσει 12 αστυνομικούς στο Α.Τ Μοσχάτου-Ταύρου,  πλέον των οργανικών θέσεων, που μάλλον χλωμό το βλέπουμε,

ή έλειπαν 12 αστυνομικοί από το Α.Τ Μοσχάτου, και έστειλαν 12 εκεί «για ενίσχυση» και με την ευκαιρία ωφελήθηκαν και επικοινωνιακά ο υπουργός και ο αρχηγός.

Πάντως και στις 2 περιπτώσεις,  δεν απαιτείται η «απόφαση υπουργού». Αρκεί η εντολή του αρχηγείου.

 

*Για την ιστορία,  και για να μη πιστεύουν ότι δουλεύουν όλο τον κόσμο, την ίδια ημέρα που ο υπουργός «αποφάσιζε» την ενίσχυση του ΑΤ Μοσχάτου και φωτογραφιζόταν περιχαρής μαζί με τον αρχηγό, η Ένωση Αστυνομικών  Πειραιά τους κατήγγειλε δημόσια,  πως στο  Τ.Α. Καμινίων – Ν.Φαλήρου το οποίο καλύπτει την «ασφάλεια» των κατοίκων των γ’, δ’ και ε’ Δημοτικών Διαμερισμάτων Πειραιά, έχουν μείνει ΜΟΝΟ 10 αστυνομικοί!

Αλλά γι αυτή την καταγγελία ο υπουργός και ο αρχηγός δεν έβγαλαν Δελτίο Τύπου… Ίσως ο Πειραιάς και το Ν. Φάληρο είναι άλλη Ελλάδα.

 

Ας σταματήσει επιτέλους το σανό που μοιράζει αφειδώς το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και ας δουν σοβαρά την ασφάλεια των πολιτών.

Με επικοινωνιακά τερτίπια η εγκληματικότητα δεν νικιέται.

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

https://happenednow.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια