Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τάσος Χρόνης: Νοικοκυρέψαμε το Δήμο Επιδαύρου και λύσαμε χρόνια προβλήματα


“Το στοίχημα που βάλαμε πριν δύο χρόνια έχοντας την συναίνεση της κοινωνίας θα το κερδίσουμε κόντρα σε κάθε εμπόδιο που μπορεί να παρουσιασθεί. Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες ούτε θα κρυφτούμε πίσω από πανδημίες. Στο ραντεβού με το όνειρο για ένα Δήμο Επιδαύρου αντάξιο των προσδοκιών του πολίτη θα γίνει και θα ήμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας.

 

Ο πρώτος και σημαντικότερος πυλώνας της δημοτικής μας αρχής ήταν η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Από την αρχή της θητείας μας επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα δρόμου για την αποτελεσματική καθαριότητα, τον πλήρη φωτισμό όλων των σημείων του δήμου μας και την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, θέματα δεδομένα μεν, όπως λένε αρκετές φορές,  παρατημένα στην τύχη τους δε για χρόνια. Όλοι πασχίζουμε για την καθημερινή εικόνα του δήμου όπου δίνεται πραγματική μάχη με τους αντιδημάρχους και τους τοπικούς προέδρους και συμβούλους για να είμαστε παρόντες, όπου μας χρειαστεί  ο δημότης. Ενδεικτικά θα πω ότι ο δήμος έχει πάνω από 2.000 χλμ ΒΑΣΙΚΟ αγροτικό δίκτυο το οποίο έχει αποκατασταθεί πάνω από μια φόρα στο σύνολό του! Εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο, και αυτό το γνωρίζουμε!

 

Νοικοκυρέψαμε το Δήμο και λύσαμε χρόνια προβλήματα. Ενδεικτικά, νοικιάσαμε αποθήκη και μαζέψαμε τα πράγματά μας που ήταν διασκορπισμένα παντού, αλλάξαμε στόλο οχημάτων και βάλαμε GPS  σε όλα τα  οχήματα του δήμου για τον έλεγχο της κίνησης αλλά και των καυσίμων.

 

Αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας εκτελούνται, έχουν ενταχθεί ή εκπονούνται μελέτες και έργα 17.500.000 €, τα περισσότερα εκ των οποίων, όπως είναι λογικό είναι από χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας και των Υπουργείων. Από αυτά τα έργα, που κατά καιρούς έχουμε αναλύσει, το 70% εντάχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια ενώ τα υπόλοιπα υλοποιούνται τα τελευταία δύο χρόνια με τις όποιες τροποποιήσεις και αλλαγές χρειάστηκαν να γίνουν.

 

Επίσης πάνω από 7.000.000€ σε έργα και μελέτες έχουν κατατεθεί για χρηματοδότηση τα τελευταία δύο χρόνια και περιμένουμε να εξεταστούν.

 

 

Η δημοτική αρχή έχει αλλάξει νοοτροπία! Δεν κρύψαμε παλαιές μελέτες στα συρτάρια, τις βρήκαμε, τις ανασύραμε, τις επικαιροποιήσαμε και τις υποβάλουμε όπου υπάρχει η δυνατότητα, για το λόγο αυτό κρινόμαστε ως αποτελεσματικοί στην διοίκηση.

 

Δεν ‘’θάβουμε’’ έργα απλά αποφασίσαμε να τα προχωρήσουμε.

 

Το δύσκολο εγχείρημα της διεξαγωγής του Φεστιβάλ Επιδαύρου και του αγροτουρισμού Επιδαύρου εν μέσω υγειονομικής κρίσης, πέρασε και από τις πλάτες του Δήμου μας.

 

 

Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προοπτική κάναμε εξωστρεφή το δήμο μας και προχωρήσαμε σε δράσεις και ενέργειες για την προώθησή του, με παρουσίες θεσμικών παραγόντων στον τόπο μας και διαφήμιση σε όλα τα μέσα.

 

Καταφέραμε να γίνει πρόταση στο Δήμο μας και να είμαστε η τιμώμενη περιοχή στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2021 στη Θεσσαλονίκη.

 

Τα νομικά μας πρόσωπα (ΔΕΥΑΕΠ- Σχολικές Επιτροπές) από χώροι ατασθαλιών και υποβάθμισης έγιναν χώροι παραγωγής ουσιαστικού έργου και προσφοράς. Τα αποτελέσματα φαίνονται κάθε μέρα στην κοινωνία και στου δημότες μας.

 

Είναι πραγματικά τεράστια επιτυχία, ότι μετά από αρκετά χρόνια, σε δημοτικό απολογισμό δεν συζητούσαμε για ατασθαλίες και ελλείμματα , αλλά για παραγωγή έργου“.


Τάσος Χρόνης

aftodioikisi.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια