Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ν. Μπλάνης: Ένας…«αρχι-μπάτσος» στις υπηρεσίες του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!!


1. Διαβάζουμε την είδηση για το νέο think tank του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α:  «Στον τομέα της ασφάλειας και του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ μεταξύ άλλων  σημαίνοντα ρόλο θα έχει  πρώην αντιστράτηγος,  η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της αστυνομίας σε κορυφαίο βαθμό  (σ.σ. που έγινε με φωτογραφική διάταξη και αποτελεί το μόνο στοιχείο του βιογραφικού, αφού μάλλον στερείται επιχειρησιακής και μάχιμης εμπειρίας)». Σε αυτό θα συμμετέχουν και Αρχηγοί των  Ενόπλων Δυνάμεων.

              2.Το ερώτημα που προκύπτει είναι, πως ένας αξιωματικός των Ε.Δ. και  Σ.Α. θα υπηρετήσει το  «αριστερό  προοδευτικό πλαίσιο λειτουργίας». Το παράδειγμα του Ναυάρχου, που τη μια μέρα φορούσε τη στρατιωτική στολή και την άλλη τον πολιτικό-κομματικό μανδύα, είναι μάλλον προς αποφυγή. Στον τομέα της  δημόσιας τάξης-αστυνομίας έχει να αντιμετωπίσει τις γνωστές ιδεοληψίες (ακόμα και του ίδιου του Τσίπρα)  για τον αστυνομικό… «μπάτσο»  (δυστυχώς το είδαμε  γραμμένο και σε σχολικό βιβλίο)  και  τις  αυταπάτες  για  κατάργηση  των ΜΑΤ κ.λ.π.

               3. Ειδικότερα όσοι υπηρέτησαν στα ύπατα αξιώματα της ΕΛ-ΑΣ με την «Κυβέρνηση της Πρώτη Φορά Αριστεράς» έχουν «βεβαρημένο» βιογραφικό. Δεν υπηρέτησαν μια σύγχρονη δημοκρατική ΕΛ-ΑΣ, αλλά την πλέον αυταρχική διοίκηση. Αυτή που, ως πεπραγμένα-ιστορία (ακόμη και κόντρα σε διακηρυγμένες θέσεις), κατέγραψε  «θεσμικές εκτροπές», όπως οι προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις, η αδικαιολόγητη χρήση βίας και χημικών ακόμη και σε ηλικιωμένους-γυναικόπαιδα, η υποβάθμιση-παρακώλυση των συλλαλητηρίων και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι  (βλ. Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Σύνταγμα κ.α.),  οι αναξιοκρατικές και ανεπίτρεπτες έκτακτες κρίσεις (σφαγή), οι φωτογραφικές διατάξεις για τη σύσταση 6ης θέσης Αντιστράτηγου και νέο Όργανο αυτό του Γενικού Επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, η απαράδεκτη και κατά παράβαση της αρχής της πολιτικής ουδετερότητας συμμετοχή σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κ.λ.π.

            4. Εξάλλου ο φερόμενος κεντρικός ρόλος της Χώρας μας και των Εκπροσώπων της στο προσφυγικό ήταν αμφιλεγόμενος. Και εκεί οι γνωστές ιδεοληψίες. Καμιά προσπάθεια και αποτελεσματικότητα στον τομέα των επιστροφών και στην εφαρμογή του Ελληνοτουρκικού Πρωτοκόλλου  Επανεισδοχής καθώς και της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Το να φωτογραφίζεται κανείς  με προσφυγόπουλα δεν αποτελεί ένδειξη επιτυχούς χειρισμού. Η εικόνα των καταυλισμών και των hot spots αποτέλεσε ντροπή και δυσφήμιση  για το Ελληνικό Κράτος.

           5. Τέλος δεν μπορούμε να φανταστούμε το κλίμα, όταν π.χ. ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού θα συγκαλεί  πρωϊνό  καφέ  (σύσκεψη)    υπό     τον …«αρχι-μπάτσο»!!! Σεβόμαστε τις προσωπικές φιλοδοξίες και δεν κατακρίνουμε τις όποιες επιλογές, ακόμη και όταν οδηγούν στην απώλεια της  υστεροφημίας.  Θεωρούμε όμως, ότι  το «γνώθι σαυτόν»  και  η «επικέντρωση στις αρχές» είναι  ο πυρήνας κάθε ηγετικής προσπάθειας. Σε κάθε περίπτωση στηλιτεύουμε  τις ενέργειες και την πολιτική ανακολουθία-υποκρισία, που τελικά οδηγεί στην απώλεια κάθε ίχνους αξιοπιστίας!!!

 

 

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν σας τιμά κ.αντιστράτηγε ε.α. να σχολιάζετε έτσι την στρατηγό. Είναι ανώτερή σας. Κανένας σεβασμός στην ιεραρχία;Εξάλλου όλοι οι στρατηγοί και αντιστράτηγοι, μηδενός εξαιρουμένου, είναι γνωστό πως αποκτούν τους βαθμούς...