Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ – Τι λέει ένας εκ των θυμάτων


Βίαιη επίθεση και απειλές καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν δύο φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 31 και 27 ετών, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου την ώρα που βρισκόντουσαν μέσα στο campus και έπαιζαν το γνωστό παιχνίδι με κάρτες «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο Α.Τ. Λευκού Πύργου που διενεργεί την προανάκριση, άτομα αγνώστων στοιχείων τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν.

Όπως κατήγγειλαν οι φοιτητές: “δεν σταματούσαν να μας τραμπουκίζουν και να μας χτυπούν. Χτυπούσαν φοιτητές και φοιτήτριες, χωρίς να δείχνουν τον παραμικρό δισταγμό. Αμέσως μόλις χτύπησαν τον έναν από μας, σπεύσαμε κάποιοι για να τον βοηθήσουμε αλλά είτε μας τράβηξαν με τη βία είτε άρχισαν να μας χτυπούν επίσης χωρίς λόγο. Είδα συγκεκριμένα 3-4 άτομα να έχουν στριμωγμένο στη γωνία τον φίλο μου και να τον χτυπούν κατηγορώντας τον για κάτι που σίγουρα δεν έκανε ενώ ταυτοχρόνως τον ρωτούσαν αν το έκανε (δηλαδή ούτε οι ίδιοι ήταν σίγουροι). Παρ’ όλ’ αυτά, τον χτυπούσαν επανειλημμένως στο κεφάλι αποκαλώντας τον φασίστα και προσπάθησαν να του σπάσουν τα γυαλιά. Σε κάποια στιγμή ο φίλος μου απηυδισμένος προσπάθησε να βγάλει την κουκούλα του ενός απ’ αυτούς, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν ακόμη περισσότερο. Προσπάθησα να επέμβω για να τον βοηθήσω και με έπιασαν 4-5 άτομα ρίχνοντάς με κάτω και αρχίζοντας να με κλωτσούν χωρίς σταματημό. Χτύπησαν επίσης πολλά ακόμη άτομα της ομάδας μας κατηγορώντας τα ότι ήξεραν ποιος έκανε αυτό με τον πυροσβεστήρα αλλά ότι το απέκρυβαν. Κάτι τέτοιο επουδενί δεν ισχύει. Κανείς από μας δεν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσαν. Προσπαθούσαμε επανειλημμένως να τους εξηγήσουμε ότι δεν έχουμε καμία συσχέτιση με το περιστατικό που ανέφεραν αλλά συνέχιζαν να μας χτυπούν και να μας απειλούν χωρίς να ακούνε τίποτε. Δεν μας άφηναν καν να μιλήσουμε. Μας απείλησαν, μάλιστα, ξεκάθαρα ότι ξέρουν που μένουμε και ότι αν πούμε στην αστυνομία ή αλλού γι’ αυτό που έγινε, θα μας σκοτώσουν ή θα «μαζεύουμε τα δόντια μας από κάτω». Κατόπιν, ενώ άφησαν για λίγο τον φίλο μου για να χτυπήσουν τους υπόλοιπους της παρέας, ύστερα επέστρεψαν σε αυτόν και άρχισαν να τον χτυπούν ξανά στο κεφάλι. Πίσω απ’ το κεφάλι του υπήρχε ένα ξύλο που προεξείχε και ευτυχώς είχα βάλει το χέρι μου εγκαίρως, ώστε το κεφάλι του να χτυπήσει στο χέρι μου και όχι στο ξύλο αλλιώς μπορεί να τον άφηνανστον τόπο. Ο ένας απ’ αυτούς μάλιστα γύρισε και είπε σε έναν απ’ την παρέα μας επί λέξη ότι «έχουμε καιρό να δείρουμε οπότε δεν έχουμε θέμα να ξεσπάσουμε σε σας”.

Σε νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας εκ των φοιτητών που δέχτηκες την επίθεση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “Στόχευαν περισσότερο τους διαχειριστές της ομάδας, οι οποίοι δεν ασχολούνται καν με πολιτική και δεν έχουν πάρει ανοικτή θέση για κανένα απ’ αυτά τα ζητήματα. Το ερώτημα παρέμενε: γιατί ήρθαν σε μας; Τα πράγματα μπήκαν λίγο περισσότερο σε τάξη όταν επικοινώνησε μαζί μου η Κοσμήτορας του Φυσικομαθηματικού και σε σχετική μου ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι όντως υπήρξε περιστατικό με πυροσβεστήρα. Οπότε γρήγορα αντιληφθήκαμε ότι τελικά πρέπει να ήταν ζήτημα αυτοδικίας. Κάποιος έκανε κάτι εναντίον αναρχικών ομάδων και αφού προφανώς δεν θα πάνε στην αστυνομία, αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να «τιμωρήσουν» τους δράστες. Ποιοι είναι οι δράστες; Ούτε εμείς ούτε εκείνοι γνωρίζουν. Αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να έρθουν και να χτυπήσουν στο ψαχνό άλλους φοιτητές σκεπτόμενοι ότι «αφού αυτοί που έπαιζαν παλέρμο ήταν στη Σχολή τότε, άρα αυτοί το έκαναν». Μια λογική νηπιαγωγείου. Ακόμη κι έτσι, το γεγονός ότι δεν δίστασαν καθόλου να προχωρήσουν σε τόσο οργανωμένες κινήσεις και να πάρουν τόσα μέτρα προφύλαξης για να έρθουν να χτυπήσουν φοιτητές και φοιτήτριες, δείχνει το πόσο πάτο έχουν πιάσει τα συγκεκριμένα άτομα. Απ’ όσα πληροφορηθήκαμε κι αν δεν αγνοούμε κάτι σημαντικό, μάλλον έτσι πρέπει να φανταστούμε την υπόθεση”.

https://www.thestival.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφυλακτα απροστάτευτα εκπαιδευτικά ιδρύματα,έρμαια καταληψιών αναρχικών τοξικομανών πλανόδιων και γενικά καθείς κάνει οτι γουστάρει με τις πρυτανικές αρχές να σφυρίζουν αδιάφορα...άμεσα μέτρα ελέγχου κάρτες εισόδου ώστε να μην μπαίνει οποίο νούμερο γουστάρει μέσα άλλως κόψιμο στην χρηματοδότηση από τα λεφτά μας των φορολογουμένων και ας γίνουν ιδιωτικά..ποιος ο λόγος να συντηρείται ένα μπαχαλο από τις εισφορές των πολιτων