Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aυστριακός κατήγγειλε ότι μετέφερε αρχαία από το αεροδρόμιο της Ρόδου στη Στουτγάρδη ανενόχλητος


Για «γέλια και για κλάματα» είναι υπόθεση που αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κατόπιν αναφοράς της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σύμφωνα με την οποία Αυστριακός τουρίστας μετά τις διακοπές του στη Ρόδο μετέφερε ανενόχλητος στη Στουτγάρδη και με τις «ευλογίες» τελωνειακών και αστυνομικών οργάνων αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, που βρήκε τυχαία το παιδί του στην θάλασσα!

Ο Αυστριακός μάλιστα απέστειλε τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο ανέφερε ότι μέλος της οικογένειάς του βρήκε, κατά τις κοινές θερινές τους διακοπές, θραύσματα ενάλιων αρχαιοτήτων σε παραλιακή περιοχή της Ρόδου, τις οποίες μετέφερε στη χώρα του μέσω του Αεροδρομίου της Ρόδου, χωρίς να τον εμποδίσουν, όπως ισχυρίζεται, οι τελωνειακές αρχές, στις οποίες τα υπέδειξε και ούτε οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν.

Από την έως σήμερα αστυνομική έρευνα, ουδέν προέκυψε για την όλη υπόθεση, πέραν της εκτίμησης ότι πιθανότατα, να πρόκειται για αρχαιότητες.

Το παιδί του Αυστριακού βρήκε, όπως ο ίδιος διατείνεται, τα αρχαία στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Aegean Breeze στις Φάνες, σε απόσπαση 400μ. από την ακτή και σε βάθος 10μ.
Ο Αυστριακός μάλιστα διατείνεται ότι υπήρξε δήλωση της πρόθεσης εξαγωγής των αντικειμένων στο Τελωνείο του αερολιμένα της Ρόδου πλην όμως κρίθηκε ότι δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια.

Υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι του είπαν ότι δεν υφίσταται κάποια απαγόρευση καθώς και οι δύο 
χώρες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα όπως αναφέρει στο μήνυμά του, κάλεσαν τότε την αστυνομία και οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν τα αρχαία προέρχονται από ανασκαφή, εκείνος αρνήθηκε και ακολούθως τον άφησαν να τα μεταφέρει!

Μάλιστα, κοινοποίησε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων φωτογραφίες των αρχαίων για εκτίμηση.
Ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κληθεί σε κατάθεση 4 αστυνομικοί αν και από την μέχρι τώρα πορεία της έρευνας και τις καταθέσεις εκπροσώπων εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροδρομίου που παραλαμβάνουν αποσκευές ουδείς θυμάται κάτι για το συγκεκριμένο καταγγελλόμενο συμβάν.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια