Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χτύπημα στη διακίνηση ηρωίνης - Εντόπισαν 21 κιλά και σύγχρονο εργαστήριο


"Πρόκειται για πολύ δυνατή δουλειά. Καιρό είχαμε να δούμε τόσο καλά εξοπλισμένο εργαστήριο σε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης". Με αυτές τις λίγες λέξεις αξιωματικός της Ασφάλειας περιέγραψε στη Huffpost την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, 33, 36 και 60 ετών. 


Ο 33χρονος χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος και, σύμφωνα με την έρευνά τους, ήταν εκείνος που έβρισκε ποσότητες ηρωίνης και συντόνιζε τη διακίνησή της.

Ο 36χρονος, με κάλυψη την επαγγελματική του ιδιότητα ως υπάλληλος εταιρείας ταχυμεταφορών, είχε αναλάβει -σύμφωνα με τις αρχές- τη μεταφορά των ναρκωτικών, αλλά και τη φύλαξη των χρημάτων, τα οποίο κέρδιζαν από τις πωλήσεις.

Μία 60χρονη γυναίκα είχε αναλάβει, όπως φαίνεται, χρέη φύλακα στο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης, το οποίο εντόπισαν σε διαμέρισμα τού Γαλατσίου.


Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητα ηρωίνης βάρους 21 κιλών και 530 γραμμαρίων

περίστροφο και -11- φυσίγγια

13.520 ευρώ και 30.000 λεκ Αλβανίας

δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγό

δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

επτά κινητά τηλέφωνα και ο 

πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών (πρέσα, αναδευτήρες κλπ)

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών θεωρούν δεδομένο ότι εισήγαγαν την ηρωίνη από το εξωτερικό και πιστεύουν ότι τα 21,5 κιλά είναι μόνον ένα μέρος μεγαλύτερης ποσότητας.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια