Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντολή για διερεύνηση “εγκληματικής οργάνωσης” στα επεισόδια από ακροδεξιούς στο Νέο Ηράκλειο


Έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τα επεισόδια από ακροδεξιούς στο Νέο Ηράκλειο ζητεί με παραγγελία της η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ. Η εισαγγελική λειτουργός  ζητάει  να γίνει έρευνα και για κακούργημα  για τα βίαια επεισόδια και συγκεκριμένα και για αυτό της «εγκληματικής οργάνωσης».


Η παραγγελία απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που θα διενεργήσει την σχετική έρευνα.

 

Η παραγγελία Πλιώτα

Η ακαριαία αντίδραση της Εισαγγελέα Εφετών ήρθε μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα , που συντάχθηκε με αφορμή τα βίαια επεισόδια σε Σταυρούπολη και Νέο Ηράκλειο και τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου, όπως και την ανακοίνωση – καταγγελία των δικηγόρων Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη, δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Ουσιαστικά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός άνοιξε το κεφάλαιο ευρύτερης έρευνας που μπορεί να φτάσει ακόμα και σε βαρύτερα αδικήματα, ή σε οργανωμένο σχέδιο εξάπλωσης ακροδεξιών στοιχείων.

 

Στην εισαγγελική παραγγελία υπογραμμίζεται ότι αν και η δικαιοσύνη έχει ήδη παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, υπάρχει «έδαφος και αφορμή για περαιτέρω δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

 dikastiko.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια