Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζήτησαν από τον Νότη Μηταράκη οι Αστυνομικοί ΝΑ Αττικής


Ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Τη Δευτέρα 11/10/2021 πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη ΜΗΤΑΡΑΚΗ.

Η Ένωσή μας, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Γεώργιο ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ, τον Α΄ Αντιπρόεδρο Ηλία ΒΡΕΝΤΑ, το Γενικό Γραμματέα Νικόλαο ΚΟΡΟΜΗΛΑ και τον Ταμία Γεώργιο ΤΣΑΠΑΡΑ.

Στον Υπουργό, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, η Ένωσή μας έθεσε το ζήτημα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών και της παράνομης εισόδου αλλοδαπών από τα χερσαία σύνορα της Χώρας μας, σε συνάρτηση με την προσπάθεια αναχώρησής τους για άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων να αναχωρεί μέσω του μεγαλύτερου συνόρου της Χώρας μας, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Επισημάνθηκε στον Υπουργό η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Αερολιμένα Αθηνών με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό παρά με αποσπασμένους, το οποίο θα πρέπει να εκπαιδευτεί στη διερεύνηση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων και των πιστοποιητικών παραμονής, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη θωράκιση της Χώρας μας που θα έχει ως επακόλουθο και τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Άλλωστε όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, όταν υφίσταται αποτελεσματικός έλεγχος και αποτροπή της παράνομης αυτής διακίνησης ανθρώπων, φροντίζουν να ενημερώνουν τα κυκλώματα, οπότε το ενδιαφέρον τους μετατοπίζεται σε άλλους δρόμους και Χώρες προκειμένου να επιτύχουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, με σκοπό το παράνομο κέρδος.

Άρα γίνεται άμεσα αντιληπτό, πως η αποτελεσματική θωράκιση του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως πύλη εισόδου-εξόδου, θα συνεισφέρει καταλυτικά στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα, πέραν της απαραίτητης ενίσχυσης του Αερολιμένα με ανθρώπινο δυναμικό, το ενδεχόμενο της περαιτέρω θωράκισης των Υπηρεσιών αυτού με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και της ουσιαστικής εκπαίδευσης του προσωπικού σε ζητήματα διερεύνησης γνησιότητας ή μη των ταξιδιωτικών εγγράφων και των αδειών παραμονής.

Ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας, αντιλήφθηκαν και συμφώνησαν πως είναι μια ουσιαστική παράμετρος που πρέπει να συζητηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, από την πλευρά του ο Υπουργός ζήτησε επιστολή που να αναφέρει συγκεκριμένα προτάσεις που θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις της προς όφελος, όχι μόνο του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και έχοντας ως γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και την αποτελεσματική προστασία του πολίτη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια