Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η “γυναίκα- αράχνη” στο Εφετείο: Βαριές ποινές επιδίκασε σε αυτήν και τους συνεργούς της για τη δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη


Βαρύτατες ποινές επέβαλλε για δεύτερη φορά στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης της δολοφονίας του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δίκασε εκ νέου την υπόθεση έπειτα από αναίρεση του Αρείου Πάγου, όπως είχε γράψει και το dikastiko.gr.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή και επιπλέον δέκα έτη κάθειρξης για το αδίκημα της ληστείας. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό, όπως ζήτησε στην πρότασή του προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας. Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί και πάλι σε ισόβια για την ανθρωποκτονία, ενώ για το αδίκημα της ληστείας τους είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών. 

Στον αντίποδα, ευνοϊκότερη ήταν η κρίση δικαστών και ενόρκων για την αποκαλούμενη γυναίκα «αράχνη», η οποία σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να παγίδευσε το θύμα μέσω Facebook. Μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για απλή συνέργεια στην  ανθρωποκτονία και για το αδίκημα αυτό της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών. Επίσης, καταδικάσθηκε σε πέντε έτη φυλάκισης για το αδίκημα της ληστείας. Σε πρώτο βαθμό, η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια