Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρθρο αστυνομικού σχετικά με την νοσηρή κατάσταση των Τμημάτων στην Αττική


Δημοσιεύουμε άρθρο αστυνομικού όπως αυτό εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών. Ο συνάδελφος παρουσιάζει την νοσηρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Τμήματα της Αττικής, στην πραγματική της διάσταση, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα και καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης. Η κατάσταση είναι τραγική, αλλά οι κυβερνήσεις  -προκλητικά-εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια. Διαβάστε το άρθρο:

Το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εφημερίδας σχετικά με το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της Ομόνοιας, αποφάσισα να σας στείλω το παρακάτω κείμενο με διάφορους προβληματισμούς μου.

Μέχρι πότε θα αντέξουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει; Kαι αναφέρομαι μόνο σε αυτά, διότι σε Α.Τ. υπηρετώ εδώ και αρκετά χρόνια και έχω εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Μετά τη δημοσίευση του ανωτέρω ρεπορτάζ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ να το διαψεύσει, καθώς, κατά τα λεγόμενά του, θα στελεχωθούν οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με 1000 περίπου συνολικά άτομα, και πιο συγκεκριμένα με 300 Αστυφύλακες οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις Υπηρεσίες με την έξοδο τους από την σχολή, και ακόμα 700 άτομα που θα είναι Δόκιμοι Αστυφύλακες.

Ακόμα και σε μια τέτοια κατάσταση, δηλαδή στο μερικό και λίγο πριν από το ολικό κλείσιμο ενός από τα κεντρικότερα Τμήματα της πρωτεύουσας, γίνεται προσπάθεια να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη αλλά και το αστυνομικό προσωπικό με πλασματικά νούμερα. Και ειδικά μετά την καταγγελία του συναδέλφου σχετικά με τα οχήματα της Άμεσης Δράσης τα οποία ήταν δανεικά από τις διευθύνσεις Τροχαίας και εν τέλει επιστράφηκαν εκεί.

Όντας ένας από τους τελευταίους άτυχους που έχουμε απομείνει να υπηρετούμε στην καρδιά της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλαδή στα Α.Τ., ερωτώμαι, ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν; Είναι μια προσπάθεια του Υπουργείου να κατευνάσει την κοινή γνώμη, ενώ γνωρίζει τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα του, ή μήπως είναι μια προσπάθεια των επιτελικών συμβούλων του κ. Υπουργού, να αποκρύψουν τα διαχρονικά λάθη και τις παραλείψεις τους προκειμένου να στήσουν την καριέρα τους στις πλάτες των συναδέλφων που Υπηρετούν σε αυτόν; Διότι όταν τάζεις στελέχωση με 700 δόκιμους, προσωπικά το βλέπω σαν ο κ. Υπουργός να αμφισβητεί την νοημοσύνη μας.

Οι Δόκιμοι Αστυφύλακες όπως και οι Δόκιμοι Ειδικοί Φρουροί δεν είναι μόνιμο προσωπικό, το οποίο μπορεί να αναλάβει άμεσα αρμοδιότητες και στην ουσία να στελεχώσει μια Υπηρεσία, διότι είναι νομικά αναρμόδιοι. Ούτε Σκοποί καταστήματος μπορούν να διαταχθούν να εκτελέσουν μόνοι τους, ούτε περιπολία ως δεύτερο άτομο. Σε ποια στελέχωση αναφέρεστε λοιπόν, κύριε Υπουργέ; Πώς θα βγουν τα 100 παραπάνω περιπολικά που τάξατε, τα οποία όπως αναφέρετε θα περιπολούν κατά τις νυχτερινές ώρες και θα είναι από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα; Θα βγαίνουν νυχτερινή περιπολία 2 Δόκιμοι μόνοι τους; Για ποιον λόγο δεν επιτρέπεται την εισαγωγή περισσότερων ατόμων στις σχολές Αστυφυλάκων; Ή γιατί δεν βγάζετε μια προκήρυξη για την εισαγωγή Ειδικών Φρουρών με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων;

Προ διετίας θεωρήθηκε πρέπον να ενταχθεί στο Σώμα μια νέα σειρά Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν απ’ ευθείας στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και στην επανιδρυθείσα ομάδα ΔΡΑΣΗ. Πέρυσι ο τέως Υπουργός Προ. Πο. προκήρυξε την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αυτού του «πετυχημένου» project το οποίο έχει μπει στον πάγο, αλλά έχει δρομολογηθεί να στελεχωθεί από 500 νέους Ειδικούς Φρουρούς. Γιατί δεν ενισχύετε επιτέλους και τα Α.Τ.; Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που περιπολούν, πώς θα δουλέψουν αν δεν υπάρχει άνθρωπος στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για να διεκπεραιώσει τις δικογραφίες και να μεταγάγει τους συλληφθέντες στην αρμόδια Εισαγγελία; Γνωρίζετε, ότι σε αρκετά Τμήματα και ειδικά στον ευρύτερο τομέα του Κέντρου Αθηνών, κυρίως κατά τα πρωινά ωράρια, οι πολίτες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν διότι ο Αξιωματικός Υπηρεσίας διατάσσετε από την Διεύθυνση να εγκαταλείψει την θέση του, προκειμένου να εκτελέσει Υπηρεσία έκτακτων Μέτρων Τάξης; Έως πότε πιστεύετε ότι τα Α.Τ. θα είναι οι κουβάδες που θα πετάτε τις ακαθαρσίες σας;

Πρέπει επιτέλους να λάβετε κάποια μέτρα για να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες, διότι το Τμήμα της Ομόνοιας, θα είναι το πρώτο από τα πολλά τμήματα στα οποία θα μπει λουκέτο.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια