Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάχη στο ΣτΕ από υγειονομικούς και πυροσβέστες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού


Στο επόμενο τρίμηνο αναμένονται οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου σήμερα δόθηκε μάχη νομικών επιχειρημάτων από τους δικηγόρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και των πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι τάσσονται κατά των εμβολιασμών και των  αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Οι δικηγόροι των προσφευγόντων υποστήριξαν στην Ολομέλεια του ΣτΕ, υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον εμβολιασμό και τη χρήση self-test, όπως και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία στηρίχθηκε η έκδοση της ΚΥΑ, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

 

Ως προς το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, επισημάνθηκε ότι οι διοικητές τους παραβιάζουν παράνομα τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητούν μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Μάλιστα, οι δικηγόροι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενοι τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

 

Όπως τόνισαν η άμεση αποπομπή τους από την εργασία τους, χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, παραβιάζει τα άρθρα 5, 20 και 22 του Συντάγματος που προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία, καθιερώνουν την ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως. Παραβιάζεται παράλληλα και η αρχή της αναλογικότητας.

 

Οι δικηγόροι των προσφευγόντων έκαναν λόγο ακόμη και για άσκηση ψυχολογικής βίας προκειμένου να εμβολιαστούν, ενώ επέκριναν τη στάση της Πολιτείας καθώς όπως τόνισαν δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid – 19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

 

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής υποστήριξαν ότι είμαστε σε «πόλεμο» καθώς βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση και «σ΄ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα». Επίσης, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.

cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια