Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Στο αρχείο η δικογραφία για αστυνομική βία σε διαδηλωτή


Αρχειοθετείται η δικογραφία για το περιστατικό αστυνομικής βίας που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, η αρμόδια αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών έκρινε  ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί η ποινική δίωξη. Έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και υπέβαλλε τη δικογραφία στην  Εισαγγελία Εφετών για έγκριση.

Με βάση το δημοσίευμα και το σχετικό βίντεο που κατέγραψε το GRTimes, τον περασμένο Φεβρουάριο ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα. Το ζητούμενο ήταν να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ που χτύπησαν διαδηλωτή. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Στο σχετικό βίντεο, ένας αστυνομικός των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά βίαια με τον αγκώνα του έναν άνδρα στο πρόσωπο, ένας συνάδελφός του να τον κλωτσά ενώ ένας τρίτος αστυνομικός χτυπά με το γκλοπ ένα ακόμα άτομο που βρίσκεται στο ίδιο μέρος. Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ολύμπου, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν έντρομοι.

Βασίλης Παπαναστασούλης





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια