Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Ενίσχυση της αστυνόμευσης σε Ροτόντα και Αρχαία Αγορά ζήτησε ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας


Επιπλέον αστυνόμευση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης όπως η Ροτόντα, η Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και η δυτική πλευρά της πόλης ζητά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ.Ζέρβας γνωστοποίησε πως σε συχνή επικοινωνία με την ΕΛ.ΑΣ. και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητά αύξηση της αστυνομικής παρουσίας. «Δεν υπάρχει πρόοδος και ευημερία, αν δεν υπάρχει ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ.Ζέρβας αναφέρθηκε επίσης στο κυκλοφοριακό που ταλαιπωρεί τους κατοίκους, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Επανέλαβε την πρόταση του να διπλασιαστούν οι δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Θεσσαλονίκης και να ενισχυθεί η τροχαία με περισσότερους τροχονόμους για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στους χώρους στάθμευσης είπε πως την επόμενη εβδομάδα το ΚΑΣ θα αξιολογήσει τα αρχαιολογικά ευρήματα της Πλατείας Ελευθερίας ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης για το υπόγειο πάρκινγκ και την ανάπλαση του χώρου.

Επίσης, ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωση του οικοπέδου πλησίον της παλιάς «Αλυσίδας», ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία στον χώρο ενός νέου νηπιαγωγείου. «Ακούμε την κοινωνία και σκύβουμε με ενδιαφέρον στα ζητήματα της σχολικής στέγης», ανέφερε σχετικά.

Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη του για τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης. «Απόλυτη καταδίκη της βίας, των επεισοδίων. Απόλυτη καταδίκη του φασισμού και του ναζισμού», υπογράμμισε.

 

Η θέση της αντιπολίτευσης

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Τάσου Κουράκη εξέφρασαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ αναφέρθηκαν και στο θέμα των επεισοδίων στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, σχολίασε το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και στάθηκε στην καταγγελία δύο γυναικών που μετέβησαν στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου, όπου άγνωστοι τους προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο. «Τι προστασία παρέχουμε στους πολίτες; 'Εχουμε κάμερες;», ρώτησε ο κ.Ορφανός.

Σκληρή κριτική άσκησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» αναφορικά με τους χειρισμούς του δημάρχου στο θέμα της πανδημίας. «Οι Θεσσαλονικείς αγωνιούν ότι θα ξαναζήσουν φέτος τον ίδιο εφιάλτη. Ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αντέχει η πόλη ένα ακόμη φέρετρο; Τι διεκδικείτε γι αυτή την πόλη; ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές; ‘Οχι μόνο δεν αντιδράτε, δεν βγάζετε άχνα», είπε.

Για νίκη των κατοίκων της περιοχής «Αλυσίδα» για την κατασκευή σχολείου έκανε λόγο ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. «Η γενική εικόνα αν ρωτήσεις έναν Θεσσαλονικιό είναι πως η πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο», ήταν η κριτική που άσκησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια