Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή τα βάζουν οι ξενοδόχοι της Νότιας Ρόδου


Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα Πρόοδος: Μεγάλη μερίδα ξενοδόχων της Νοτίας Ρόδου, κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν, επιρρίπτουν ευθύνες στον Αστυνομικό Διευθυντή για το μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων του κορωνοϊου στην περιοχή και δηλώνουν πως κατα τύχη σώθηκε η τουριστική περίοδος και δεν επιβλήθηκε τελικά τοπικό lockdown.

Οι πληροφορίες που αναφέρουν οι πολίτες και τα παράπονα που γίνονται εκθέτουν τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος προκλητικά φέρεται να... κάνει τα στραβά μάτια για τα προβλήματα της περιοχής της Νοτίας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καταγγέλουν πως κάθε φορά που απευθύνονται για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων σε αστυνομικούς του συγκεκριμένου Τμήματος, πάντα βρίσκουν... την πόρτα κλειστή. Από απλές εργασίες, όπως η επανέκδοση ταυτοτήτων για τους τουρίστες που θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα τους, μέχρι και για δηλώσεις κλοπών, οι πολίτες αδυνατούν να βρουν κάποιον αρμόδιο να τους εξυπηρετήσει. Τα γραφεία μονίμως κλειστά και τα τηλέφωνα κατεβασμένα, ακόμα και με εκτροπή κλήσεων στα προσωπικά τους κινητά. Οι κλοπές, μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, δεν δηλώνονται εσκεμμένα, ώστε να μην εμφανίζονται στα στατιστικά της υπηρεσίας, με απώτερο σκοπό να φαίνεται, ψευδώς, πως όλα λειτουργούν στην εντέλεια και δίχως ίχνος εγκληματικότητας.

Σημαντική αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στη Νότια Ρόδο, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσλειτουργία του Τμήματος, καθώς δεν γίνονται έλεγχοι και περιπολίες.

Κανένας έλεγχος, επίσης, δεν υπάρχει, όπως καταγγέλουν οι πολίτες, ούτε και σε ότι αφορά τα ναρκωτικά, αφού πλέον η περιοχή της Νοτίας Ρόδου βρίθει από φαινόμενα διακίνησης παράνομων ουσιών.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος της Νοτίας Ρόδου αδιαφορούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού και δεν διενεργούν κανέναν απολύτως έλεγχο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης τους, με αποτέλεσμα όλο το καλοκαίρι τα περισσότερα κρούσματα του ιού να εμφανίζονται εκεί. Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, οι αστυνομικοί αδυνατούν να πράξουν αμερόληπτα, καθώς οι ίδιοι φέρονται να εργάζονται, παρανόμως, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ως υπεύθυνοι λειτουργίας τους.

Για τους παραπάνω λόγους, άλλωστε, πραγματοποίησε επίσκεψη πριν λίγες μέρες κι ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Δουρβετάκης Μανώλης, ώστε να ελέγξει τους υφιστάμενούς του. Μάλιστα, η επίσκεψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να διαπιστωθούν πολλές παρατυπίες, γεγονός που φέρεται να οδηγεί σε ΕΔΕ.

Οι καταγγελίες αναφέρουν πως όλα αυτά γίνονται εν γνώσει του Αστυνομικού Διευθυντή, ο οποίος φέρεται να αδιαφορεί προκλητικά για τα προβλήματα της περιοχής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην νιώθουν καμία ασφάλεια και να μην έχουν καμία προστασία πλέον.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια