Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Σχόλιο του Γεωργίου Τηλελή για το νέο Δ.Σ. της ΠΟΣΥΦΥ


Παρακολουθώ αρκετά στενά τις συνδικαλιστικές εκφάνσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, περισσότερο από 30 χρόνια, με μια ελάχιστη, σε χρόνο, προσωπική συμμετοχή σ’ αυτές.

Όλα αυτά τα χρόνια, για διάφορους λόγους, οι συσχετισμοί δυνάμεων των συνδικαλιστικών σχηματισμών μεταβάλλονται, άλλοτε επ’ ωφελεία και άλλοτε με δυσάρεστα αποτελέσματα, για το μέλλον των μελών που εκπροσωπούν οι Ενώσεις ή και η Ομοσπονδίες.

Η επιλογή των εκπροσώπων είναι το ύψιστο δικαίωμα κάθε μέλους. Όταν έρχεται η στιγμή να επιλέξει, οφείλει να επικεντρωθεί στα σημαντικά, στις πολιτικές που εκφράζει ο υποψήφιος, στους στόχους που θέτει, στα ιδανικά που έχει, στις επιτυχίες του, αν είχε, στη δυναμική που τον διακρίνει, στις σχέσεις που έχει αναπτύξει, στην προσωπικότητά του, στην καταξίωσή του, στην ανθρωπιστική του διάθεση, στη φιλοτιμία του. Η επιλογή σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με φιλίες, με κουμπαριές, με συγγένειες, στο πόσο καλό παιδί είναι, κυρίως με την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και γενικότερα δεν πρέπει να είναι προσωποπαγής. Άρα κάθε φορά έχουμε ως εκπρόσωπό μας (καλό ή κακό) αυτόν που εμείς επιλέξαμε και έχουμε την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, που αναδείχθηκε μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν πρωτοποριακά, με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2021 στα πλαίσια του 16ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου για την ανάδειξή του και την ανάδειξη των οργάνων και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, έχει, κατά την άποψή μου, τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Είναι ομοιογενές και συμπαγές, γεγονός που αποδεικνύει ενότητα εσωτερική, συναδελφικότητα, ενσυναίσθηση, βαθιά εκτίμηση των πεπραγμένων, κατανόηση των στόχων που επιτεύχθηκαν και αυτών που σχεδιάζονται για το μέλλον, αναγνώριση των κόπων και των εργασιών που έγιναν στο χώρο, επιβράβευση των προσπαθειών όλων των αιρετών σε κάθε βαθμίδα του εν λόγω συνδικαλιστικού χώρου.

2. Είναι μερικώς ανανεωμένο. Τούτο σημαίνει δύο πράγματα. Αφενός ότι οι παλαιότεροι κρίθηκαν ικανοί να συνεχίσουν το έργο τους, αφετέρου ότι πρέπει να εισέλθουν στο Δ.Σ. νεότεροι που πρέπει να είναι οι συνεχιστές. Να μάθουν, να ωριμάσουν, να ενστερνιστούν αγωνίες, δράσεις, επιλογές, πολιτικές, συνέργειες, να κατανοήσουν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί, να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα, όποτε και αν έρθει αυτή. Αρκεί να μην την προκαλέσουν, να μην την επιδιώξουν με απαξιωτικό τρόπο, δράσεις κάτω από το τραπέζι, ανίερες συμμαχίες και με προσωπικές στοχεύσεις. Θα γίνουν γρήγορα αντιληπτοί και θα εξαφανιστούν από τη σκηνή, χωρίς να αφήσουν πίσω τους τίποτα άλλο από πίκρα και στεναχώρια. Η αναγνώριση έρχεται αργά και ωριμάζει στον καιρό της. Χρειάζεται υπομονή, πολλή εργασία και συνεργασία, απτά αποτελέσματα και κυρίως συνέχεια λόγων και πράξεων.

3. Αναγνώριση των πεπραγμένων. Το απόλυτο αποτέλεσμα που καταγράφηκε μετά τις εκλογές, η επανεκλογή σχεδόν του συνόλου των αιρετών, που για πολλά χρόνια ηγούνται αυτής της προσπάθειας που κάνει η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ., σε δύσκολους καιρούς και δυσκολότερες συνθήκες, οι επιτυχίες μέσα από τους αγώνες, η συναδελφικότητα και η ανθρωπιστική προσέγγιση των συναδέλφων που είχαν ανάγκη υποστήριξης ή στήριξης, η φιλική μεταξύ τους σχέση, η εμπειρία στο χειρισμό των υποθέσεων που απασχόλησαν το συνδικαλιστικό κίνημα, οδηγούν με ασφάλεια στο συμπέρασμα πως οι εκλογείς στάθμισαν το σύνολο των πεπραγμένων και επέλεξαν να εκλέξουν τα ίδια πρόσωπα, που τα εμπιστεύονται για πολλά χρόνια, που απέδειξαν ότι τα διακρίνει δια βίου σοβαρότητα και έχουν τα εχέγγυα επιτυχίας και στα επόμενα 4 χρόνια.

 

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους.

 

Τηλελής Γεώργιος

Αντιστράτηγος ε.α.

 
Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κύριε Τηλελή, θα ήθελα να σας απαντήσω με το ονομά μου, αλλά δυστυχώς δεν δημιουργήσατε τις συνθήκες όταν ήσασταν εν ενεργεία να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Χαίρομαι που έστω και τώρα που κατεβήκατε από το καράβι αναγνωρίζεται την αξία του συνδικαλισμού στην εξέλιξη και ανάπτυξη των Αστυνομικών. Η αστυνομία σήμερα θα ήταν ουραγός των εξελίξεων αν δεν υπήρχε συνδικαλισμός. Οι συνδικαλιστές ήταν αυτοί που θεσμοθετήσαμε την Ημερήσια ανάπαυση, τον κώδικα μεταθέσεων, τα συμβούλια μεταθέσεων ενισχύοντας τις οικογένειες, την αποδοχή αυτών από την κοινωνία. Σήμερα έχουμε αστυνομικούς με γνώσεις και αριστεία αλλά χωρίς πτυχία και εκπαιδευτικούς χωρίς γνώσεις αλλά με πτυχία. Διότι ως γνωστόν για να <> στην ΕΛ.ΑΣ χρειάζεσαι μέσο όρο 16000μόρια και στις παιδαγωγικές σχολές 12500.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στρατηγέ, γφια να γίνει υγιείς ο Συνδικαλισμός θα πρέπει οι συνδικαλιστές αφενός να εκλέγονται για 2 θητείες με δικαίωμα επανεκλογής μονο αν περάσει το διπλάσιο του χρόνου που θήτευσαν και αφετέρου κατα το χρινικό αυτό διάστημα να μην μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη σε κανένα οργανο συνδικαλίστικό ή ως εκπρόσωποι.
Διαφορετικά έχουμε να κανουμε με καρεκλοκένταρους που αξιώνουν υπογείως διοικηση στην θέση αντιστρατήγων... Έχουμε τετοια και στους ειδικούς Φρουρους και στην ΠΟΑΣΥ ειδικά στην Αθηνών... με ισχυρό λόγο σε μεταθεσεις ρουσφέτια κτλ
Στο μεσοδιάστημα μπορει αν το επιθυμει να προσφέρει συμβουλές, πείρα και γνώση από τημ απ΄λη θεση του στρατιώτη-μελους...

Συγνώμη στρατηγέ αλλα γεμίσαμε με συνδικαλιστές - wannabe στρατηγούς... Εμπίπτει κι αυτό στην κριση και υποδαύλιση των θεσμών...