Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεώργιος Δελιτζάκης: 1996-2021 τι άλλαξε σε αυτά τα 25 χρόνια!


Κείμενο του συνδικαλιστή αστυνομικού, Γιώργου Δελιτζάκη: Με αφορμή την «επέτειο» των 25 χρόνων της 2ης σειράς πανελληνίων ήθελα να θυμηθώ με τι «συνθήκες» εισήλθαμε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας  τότε και που βρισκόμαστε 25 χρόνια μετά. Το 1996 μια χρόνια ορόσημο για την Ελληνική Αστυνομία γιατί είναι η πρώτη φορά που «μπαίνουν» στο σώμα με το σύστημα εισαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων  2 σειρές, Ιανουάριο η 1η και Οκτώβριο η 2η όπου θα έβγαιναν στην συνέχεια οι πρώτοι Ανακριτικοί Υπάλληλοι. Τότε μπήκαμε σε ένα σώμα όπου το προσωπικό δούλευε πολλές φορές διπλό βάρδια, το λεγόμενο πρωί - βράδυ.

Αστυνομικοί φυλούσαν ακόμα τράπεζες και ταχυδρομεία, όλα τα τοπικά γήπεδα, τα νυχτερινά δεν πληρώνονταν, για να πάρεις βαθμό θα έπρεπε να δώσεις εξετάσεις κόντρα εξετάσεις μαζί και την αντίστοιχη μετάθεση. Δεν υπήρχε βέβαια συνυπηρέτηση μεταξύ των ζευγαριών ούτε βέβαια και υπηρεσιακές διευκολύνσεις με άδεια ανατροφή τέκνου, γεννήσεως ή θανάτου και πόσες άλλες. Διαθεσιμότητα με το παραμικρό, αποσπάσεις σωρηδον και ωράριο εργασίας ανύπαρκτο.

Αυτά είναι που βρήκαμε το 1996 και άλλαξαν μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια με τις  προσπάθειες των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ας ελπίσουμε οι νέοι συνάδελφοι που μπήκαν στο σώμα πριν λίγες  μέρες, να δουν μια αστυνομία χωρίς πάρεργα, μια αστυνομία που που δεν θα φυλάει Ανώνυμες Εταιρίες Ποδοσφαίρου, ιδιωτικές εκθέσεις, celebrity, δάση  και άδεια κτήρια.

Που δεν θα συζητάμε εν έτη 2021 αν θα πάρεις το ρεπό σου και που θα δουλέψεις αύριο. Μια αστυνομία που θα ασχολείται μόνο την ασφάλεια του πολίτη, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αστυνομία.


Δελιτζάκης Γεώργιος
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια