Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρήστος Μπαλάσκας: Μόνο υπερήφανος μπορεί να νοιώθει κανείς για τις συναδέλφους του "100"


Ανάρτηση τού Χρήστου Μπαλάσκα, Οργανωτικού Γραμματέα της Ένωσης Αθηνών: Τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης. Μια θέση υψηλής ευθύνης. Το να εκτελεί κάποιος χρέη τηλεφωνητή στην άμεση δράση είναι πολύ σημαντικό. 
Όταν πριν τριανταένα χρόνια εντάχθηκα στις τάξεις της άμεσης δράσης, οι πρώτες μου υπηρεσίες πρίν γίνω συνοδός και κατόπιν οδηγός, ήταν υπηρεσίες τηλεφωνητή. Επί το πλείστον οι τηλεφωνητές ήταν αρχιφύλακες Β'. Παλαιοί αμεσοδρασίτες οι οποίοι είχαν κλείσει τον κύκλο τους στα περιπολικά και με δική τους επιθυμία, εκτελούσαν χρέη τηλεφωνητή. 
Εκείνες τις εποχές γυναίκες δεν υπηρετούσαν στην Α.Δ. Οι τηλεφωνητές τότε έδιναν σε πολλά περιστατικά λύση από το τηλέφωνο χωρίς μερικές φορές να χρειαστεί να αποσταλεί περιπολικό. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει. Απο τότε έχουν αλλάξει πολλά.... Στις μέρες μας το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο γυναίκες αστυνομικοί. 
Οι σημερινές τηλεφωνήτριες του 100 είναι άρτια εκπαιδευμένες ώστε να μπορούν μέχρι να πάνε τα περιπολικά ή οι δικυκλιστές στο σημείο του συμβάντος, να καθησυχάζουν τους παθόντες να συμβουλεύουν και να κατευθύνουν τους πολίτες. Παρέχουν πληροφορίες για διάφορα πράγματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και πολλές φορές αναλαμβάνουν χρέη ψυχολόγου.(αρκετές φορές έχουν σωθεί παρ ολίγο αυτόχειρες λόγω της συνομιλίας τους με τηλεφωνήτριες). 
Η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου έυκολη. Έχει πολλές απαιτήσεις και χρειάζεται μεγάλο αίσθημα του καθήκοντος καθώς και επαγγελματισμό. Η συνεργασία τους με τους εκφωνητές της άμεσης δράσης είναι αρκετές φορές καταλυτική για την επιτυχή έκβαση δύσκολων περιστατικών. Ληστείες, δολοφονίες, κλοπές, συνοδείες παιδιών στα νοσοκομεία και πολλά άλλα περιστατικά περνούν πρώτα απο αυτές τις κοπέλες. 
Με λίγα λόγια είναι ήρωες στη μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, προσφέροντας ταυτόχρονα τεράστιο κοινωνικό έργο. Θλίβομαι όταν το έργο τους δεν αναγνωρίζεται απο μερικούς. Μόνο υπερήφανος μπορεί να νοιώθει κανείς για τις συναδέλφους του 100. 
Εγώ γνωρίζω προσωπικά τις πιο πολλές και πραγματικά σε πολλά περιστατικά μου λύνουν τα χέρια σαν εκφωνητής που είμαι.

Μπράβο

σε όλες!!!!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια