Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Ένωση Χανίων: Ενδεχόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός προσωπικού ΕΛ.ΑΣ, διενέργεια rapid test, έλεγχος προσωπικών δεδομένων από ιδιώτες


Ανακοίνωση τής Ένωσης Χανίων: Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, αποκλειστικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη μας, είναι ο ενδεχόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, η διενέργεια rapid test με δαπάνη των ιδίων και ο έλεγχος προσωπικών δεδομένων από ιδιώτες σε κλειστούς χώρους εστιατορίων.

  Η Ένωσή μας, ξεκαθαρίζει  ρητά και κατηγορηματικά, ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού των συναδέλφων μας, πλην όμως αντιτίθεται σε ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό αυτών.

  Τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται στο διαδίκτυο – όλως τυχαίως - «διαρροές» περί χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού κατά του covid - 19 συναδέλφων μας και ενδεχόμενος υποχρεωτικός εμβολιασμός αυτών. Μάλιστα τα σενάρια προχωράνε και αναφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού.  

  Οι συνάδελφοί μας αποτελούν μέρος της κοινωνίας και μεγάλο τμήμα αυτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι παραμένουν  ανεμβολίαστοι αναμένουν σωστή ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να πεισθούν, καθώς ο εμβολιασμός είναι μία ιατρική πράξη για την οποία απαιτείται η συναίνεση του φυσικού προσώπου. Η λογική του εμβολιασμού με το «μαστίγιο» δεν οδηγεί πουθενά, πόσο μάλλον όταν φημολογούνται αρνητικές συνέπειες στους ανεμβολίαστους συναδέλφους μας. Οι συνέπειες αυτές, αναπόφευκτα, θα περάσουν στη μείωση του αισθήματος ασφαλείας προς τους συμπολίτες μας, καθώς μειωμένες ποσοτικά περιπολίες, μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα έχουν.

 

 

   Η διενέργεια rapid test με δαπάνη των συναδέλφων μας, αλλά και ο  αποκλεισμός τους από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, έρχεται να επιβαρύνει για μία ακόμη φορά τις τσέπες αυτών, οι οποίες εδώ και 13 χρόνια δέχονται τις συνέπειες των μνημονίων.

   Βλέπουμε και πάλι από τη μία «άμεσα» κυβερνητικά αντανακλαστικά, όσον αφορά την εκ νέου οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων μας, αλλά από την άλλη επαναλαμβανόμενα «συμπτώματα» αμνησίας, όσον αφορά την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 αλλά και την «υποτιθέμενη» υλική επιβράβευση των συναδέλφων μας για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της πανδημίας.

  Τέλος, με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, βλέπουμε ελέγχους πολιτών από ιδιώτες σε κλειστούς χώρους εστίασης για κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον covid – 19.

  Η συγκεκριμένη πρακτική αντιτίθεται στην ισχύουσα νομοθεσία, καθώς οι ιδιώτες δεν αποτελούν δημόσια αρχή και ως εκ τούτου δεν δύνανται να ενεργούν ελέγχους ταυτοπροσωπίας, εξακριβώνοντας αστυνομικά δελτία ταυτότητας αλλά και ευαίσθητα προσωπικά – ιατρικά δεδομένα.

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο

Πρόεδρος

 

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος


 

 

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

 

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λυπάμαι να παρατηρώ ότι μια αναγκαία για τη ζωή τακτική της κυβέρνησης, αντιμετωπίζεται με φληναφήματα απο τους αστυνομικούς. Δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι είναι στην πρώτη γραμμή και να αρνούνται λόγω σκοταδισμού το δώρο της επιστήμης. Όσο για τον έλεγχο πιστοποιητικών από ιδιώτες γελάνε και οι κότες.Οι μπράβοι πορτιέρηδες στα κλαμπ δεν ενοχλούν, το γκαρσονι-ελεγκτής στο εστιατόριο είναι το πρόβλημα. Ντροπή! Ελπίζω η κυβέρνηση να εχει το σθένος να στείλει σπίτι υγειονομικούς, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, δηλαδή τον κορμό του κράτους που δεν εμβολιάζεται και είναι κοινωνικά ανεύθυνο.