Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο οχήματα covid-19 για την Α.Δ. Αττικής – Αλήθεια ή φάρσα;


Διαβάστε το κείμενο, το οποίο συνυπογράφουν δέκα συνδικαλιστές της Ένωσης Αθηνών: Η ΕΛ.ΑΣ, από την αρχή που ενέσκηψε η πανδημία του covid-19, εκλήθη από την ελληνική πολιτεία να αναλάβει πολύ σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της διάδοσης του ιού, επιτηρώντας και ελέγχοντας την εφαρμογή των εκάστοτε μέτρων που εξήγγειλε, καθ’υπόδειξιν των υγειονομικών αρχών. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι η Α.Δ Αττικής, ως υπηρεσία «σήκωσε» το μεγαλύτερο βάρος με άμεση εμπλοκή του προσωπικού της, στις διενέργειες ελέγχων και εν γένει εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους δρόμους, σε πάρκα, πλατείες, καταστήματα, με αποτέλεσμα, ιδίως πριν επεκταθεί η δυνατότητα του εμβολιασμού,  να νοσήσουν πολλά στελέχη της (άντρες και γυναίκες) με άμεσες επιπτώσεις τόσον στους ίδιους, όσον και στις οικογένειές τους. 

Στην έκτακτη αυτή περίσταση,  αναδείχθηκαν αδυναμίες στα μέσα που επιχειρούσε το προσωπικό της Α.Δ Αττικής, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία διάδοσης του θανατηφόρου ιού στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Κατέστη προφανές ότι τα περιπολικά οχήματα, που χρησιμοποιούσε και εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η Α.Δ, στερούνται των αναγκαίων τεχνικών προδιαγραφών, ώστε να παρέχουν ασφάλεια τόσο στα πληρώματα της υπηρεσίας, όσο και στους πολίτες που εισέρχονται σε αυτά, προκειμένου να μεταχθούν στα κατά τόπους αρμόδια Α.Τ (μεταγωγές – προσαγωγές, ψυχασθενείς, τοξικομανείς κλπ). 

Η Ε.ΑΣ.Υ.Α ανέδειξε εξ αρχής τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα περιπολικά οχήματα, με γνώμονα την εξεύρεση λύσης προς όφελος τόσο των συναδέλφων μας, όσο και των πολιτών για πιο ασφαλή μεταγωγή όλων των εμπλεκομένων. Επακολούθησαν και σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα της Α.Δ , με την μορφή του κατεπείγοντος και κατόπιν τούτου προκηρύχθηκε διαγωνισμός μέσω του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την προμήθεια ειδικά διαμορφωμένων περιπολικών οχημάτων, τα οποία πρέπει βάσει τεχνικών προδιαγραφών, να φέρουν εντός τους,  ειδικό διαχωριστικό (πλεξιγκλάς) ανάμεσα στα εμπρόσθια και οπίσθια καθίσματα, προκειμένου να είναι ασφαλή τόσο για το πλήρωμα, όσο και για τους επιβαίνοντες. Ο εν λόγω διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς και παρελήφθησαν από την αρμόδια επιτροπή, 20 τέτοια οχήματα, προκειμένου να τεθούν αποκλειστικά  στη διάθεση της Α.Δ Αττικής, όπως άλλωστε προέβλεπε ο σχετικός διαγωνισμός (πράγμα που προκύπτει ευχερώς από τα σχετικά έγγραφα). 

Παρά ταύτα εσχάτως διαρρέουν πληροφορίες, ότι από το σύνολο των 20 οχημάτων, η Α.Δ Αττικής, θα παραλάβει μόνο 2 οχήματα! Εάν όμως ευσταθούν τέτοιες πληροφορίες, σαφώς πρόκειται για εμπαιγμό της Α.Δ και του προσωπικού της, που επί 2 περίπου έτη ενεπλάκη άμεσα και κινδύνευσε από την πανδημία, μεταγάγοντας στο διάστημα αυτό στα αστυνομικά καταστήματα  περίπου 50.000 άτομα, χωρίς τον ενδεδειγμένο μηχανοκίνητο εξοπλισμό. Τυγχάνει «κακόγουστο αστείο» η διάθεση στην Α.Δ Αττικής μόνο 2 περιπολικών. Εκ παραλλήλου προσβάλλει βάναυσα όλο το προσωπικό της υπηρεσίας και αντίκειται εμφανώς στην αρχή της χρηστής διοίκησης και της αναλογικότητας, ενώ αντιβαίνει στις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας. 

Προλαμβάνοντας οιονδήποτε αντίλογο επί του θέματος, επαγόμαστε ότι προφανώς και γίνεται αντιληπτή η ανάγκη να επεκταθεί το συγκεκριμένο σχέδιο καθολικά, για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια και την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών και τούτο αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας. Όμως δεν δύναται να παραβλεφθεί το πραγματικό γεγονός των μεγαλυτέρων αναγκών που έχουν οι σχετικές υπηρεσίες της Αθήνας. Με το να επιχειρείται ο διαμοιρασμός των συγκεκριμένων 20 οχημάτων, στα 4 σημεία του ελληνικού ορίζοντα, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ο εμπαιγμός όλων! 

Εν κατακλείδι και προς γνώσιν του αξιότιμου κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφέρουμε ότι η Α.Δ Αττικής, αν και μηχανοκίνητη κατ’εξοχήν υπηρεσία , δεν έχει παραλάβει εδώ και πολλά έτη, ουδέν περιπολικό όχημα, ενώ ακόμη και στις αυξημένες ανάγκες για περιπολίες στις πυρόπληκτες περιοχές, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, ανταποκρίνεται με «δανεικά» οχήματα από έτερες υπηρεσίες!

ΚΥΡΙΑΚΑΚΟΥ Παναγιώτη - Αντιπροέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α., ΒΙΔΑΛΗ Ιωάννη, ΜΗΝΟΥΒΓΙΔΗ Χρήστου, ΜΙΧΑΛΑΚΑ Παναγιώτη, ΠΑΓΑΝΗ Χαράλαμπου, ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ Βασίλειου, ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ Αλέξανδρου, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Γεώργιου, ΠΕΛΕΚΗ Θεόδωρου ,ΣΑΜΙΩΤΗ Αναστάσιου - Αντιπροσώπων Ε.ΑΣ.Υ.Α.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια