Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΛΒΟ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της εταιρείας έξι μήνες νωρίτερα


Έξι μήνες νωρίτερα, με βάση όσα προβλέπονται στη συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο, κατεβλήθη η τρίτη και τελευταία δόση του συνολικού ποσού εξαγοράς της ΕΛΒΟ από την κοινοπραξία SK Group-Plasan-Γλύνης, καθώς όπως ανακοινώθηκε, με την καταβολή της δόσης ολοκληρώθηκε το οικονομικό σκέλος της διαδικασίας.

«Η ταχύτερη από τα προβλεπόμενα καταβολή της τελευταίας δόσης επιβεβαιώνει την επιθυμία των μετόχων για ολοκλήρωση όλων των διαδικαστικών και άμεση μετάβαση της εταιρείας στο επόμενο στάδιο της ενεργού παρουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό» σημείωσε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Orly Katsav.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΒΟ, από τον Φεβρουάριο του 2021, που η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων μεταβιβάσθηκε στην κοινοπραξία έως σήμερα, η νέα διοίκηση έχει επενδύσει στην αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και στο σχεδιασμό νέων τεχνολογιών στους τομείς κατασκευής, αναβάθμισης, συναρμολόγησης και επισκευής οχημάτων ειδικού σκοπού. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της λειτουργίας του εργοστασίου στη Σίνδο.

«Ήδη από τον Ιούλιο και την παρουσία μας στην DEFEA, η εταιρεία άρχισε να επανατοποθετείται στην αγορά των στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων ειδικού σκοπού. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πετύχαμε τη σταδιακή επαναδραστηριοποίηση της ΕΛΒΟ, αξιοποιώντας την εμπειρία και εξειδίκευση της κοινοπραξίας. Προχωράμε με σταθερές και μελετημένες κινήσεις στη διεκδίκηση από πλευράς ΕΛΒΟ πρωταγωνιστικού ρόλου στα θέματα του κλάδου διεθνώς» τόνισε ο Dani Ziv, διευθύνων σύμβουλος της Plasan. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ελληνικό Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής με ποσοστό 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, συμμετέχοντας στα οφέλη της πορείας ανάπτυξης της νέας ΕΛΒΟ.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια