Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανανεωτική Δράση: Τασσόμαστε κατά του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών


Διαβάστε την ανακοίνωση: 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ως συνδικαλιστικός συνδυασμός μάχεται για τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα των συναδέλφων και οφείλει να τα προασπίσει πριν ακόμα θιγούν. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η καθυστέρηση τόσο από την ΠΟΑΣΥ όσο και από την ΕΑΥΘεσ/νίκης να δημοσιεύσουν έγκαιρα ως όφειλαν σχετική ανακοίνωση για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών στο προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Επισημαίνουμε πως το συγκεκριμένο μέτρο επιβλήθηκε κατόπιν σχετικής διαταγής του Αρχηγείου που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου και εφαρμόζεται ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό λοιπόν ως ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στη δεδομένη χρονική συγκυρία που επαπειλείται η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στους συναδέλφους μας τα εξής:

1) Τασσόμαστε κατά του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών καθώς θίγονται κατοχυρωμένα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.

2) Τασσόμαστε κατά της οικονομικής επιβάρυνσης των συναδέλφων μας για την διενέργεια Rapid και PCR test.

3) Δεν λαμβάνουμε θέση υπέρ ή κατά του εμβολιασμού καθώς η απόφαση αυτή είναι προσωπική επιλογή και υπόθεση του καθενός και δεν σχετίζεται με τις αρμοδιότητες και τη δράση οποιουδήποτε συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί το σύνολο των αστυνομικών εμβολιασμένων ή ανεμβολίαστων.

Η δημόσια τοποθέτηση υπέρ του εμβολιασμού όπως παρουσιάστηκε από τις περισσότερες ανακοινώσεις πρωτοβάθμιων ενώσεων συμπεριλαμβανομένης και της ΕΑΥΘ δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό ρόλο και συλλογικό χαρακτήρα τους και εγκυμονεί στείρες

αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναδέλφων με ορατό τον κίνδυνο να καλλιεργηθεί κλίμα διχασμού.

 

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ananeotikidrasi.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια