Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΑΣΥ αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στέκεται με θρησκευτική ευλάβεια στην αναπάντεχη είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της δημοκρατίας Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζοντας απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη τόσο για το ανεπανάληπτο μουσικό του έργο, όσο και για τους ακατάπαυστους αγώνες του ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και ευημερία σε έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό, χωρίς την καταπίεση ανθρώπων από ανθρώπους, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπου.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, από τα πρώτα του βήματα εμπνεύστηκε από τα τραγούδια και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, πορεύτηκε με αυτά σε δρόμους και πλατείες σε όλη την Ελλάδα, ξέροντας ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή».

Σοφά λόγια - αληθινά λόγια!!

Ο Μίκης Θεοδωράκης, αφουγκραζόμενος πάντα τις αγωνίες του λαού μας, δεν μπορούσε παρά να μην έχει ανοικτές τις «κεραίες» του και για όσα συνέβαιναν στην Ελληνική Αστυνομία.

Έτσι, με αισθήματα ικανοποίησης, η Ομοσπονδία μας δέχθηκε το βαρυσήμαντο μήνυμά του τον Ιούλιο του 2009, όταν με αφορμή τη στυγερή δολοφονία του αείμνηστου συναδέλφου μας Αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, εξέφραζε τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους αστυνομικούς.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ανέφερε ότι «η αποστολή σας είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς είστε υποχρεωμένοι να ακροβατείτε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, αφενός λόγω των κινδύνων αναχρονισμού και της δυσπιστίας των πολιτών, όπως σωστά επισημαίνετε στην επιστολή που μου στείλατε, και αφετέρου, όχι μονάχα γιατί η πολιτεία δεν σας παρέχει ουσιαστική υποστήριξη, αλλά κυρίως γιατί λείπει η διορατικότητα, το θάρρος και σε ένα μεγάλο βαθμό η ευθύνη ορισμένων κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων».

Αντίο Μίκη,

Συνεχίζουμε να πορευόμαστε διδασκόμενοι από τις μεγάλες σου παρακαταθήκες για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου.

Στους οικείους του, απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Αθάνατος!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια