Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΜΕΝΣ: Τί συμβαίνει με την Ένωση Στρατιωτικών Πιερίας;


Ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ: Κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία μας, η από 19/8/2021 επιστολή μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με την οποία καταθέτουν την αγανάκτηση και απογοήτευσή τους για την μη εφαρμογή του καταστατικού της Ένωσης.Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες

Όπως καταγγέλλουν, η Διοίκηση της Ένωσης όχι μόνο δεν έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, παρά το ότι κατατέθηκε σχετικό αίτημα από τον απαιτούμενο αριθμό μελών, αλλ’ ούτε καν έχει απαντήσει στους συναδέλφους που αγωνιούν για το μέλλον της Ένωσής τους.

Η εν λόγω Ένωση δεν συμμετέχει στην Ομοσπονδία μας, παρά τις ρητές προβλέψεις του καταστατικού της. Μάλιστα, η Διοίκηση της Ένωσης αυτής προβαίνει σε παρακράτηση και απόδοση των συνδρομών σε έτερη Ομοσπονδία, αντίθετα με τα οριζόμενα στο καταστατικό της.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνεται πλέον ανεκτή. Η Ομοσπονδία μας, ως θεσμική εκπρόσωπος όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, μεριμνά και ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα όλων των στελεχών, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Το «μονοπώλιο» που απολαμβάνουν οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας της κάθε μιας, δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να αποκρύψει τις παραβάσεις του νόμου και του καταστατικού, ούτε να λειτουργήσει σε βάρος των στελεχών που επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από νομίμως λειτουργούσες πρωτοβάθμιες Ενώσεις στρατιωτικών.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που χρήζουν άμεσα απάντησης:

Υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης από τον απαιτούμενο αριθμό μελών;

Ζητήθηκε να προσκληθούν στην Γενική συνέλευση της Ένωσης οι δύο Ομοσπονδίες ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ;

Προβλέπει το καταστατικό συγκεκριμένη Ομοσπονδία στην οποία συμμετέχει η Ένωση;

Προβλέπει το καταστατικό συγκεκριμένη διαδικασία για τον προσδιορισμό του ύψους των συνδρομών;

Έχει εφαρμόσει η παρούσα Διοίκηση το Καταστατικό της Ένωσης στα ανωτέρω ζητήματα;

Καλούμε την Διοίκηση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, να απαντήσει άμεσα στα ανωτέρω ερωτήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συναδέλφων που αγωνιούν για το μέλλον της Ένωσής τους.

Η ΠΟΜΕΝΣ δεσμεύεται ότι θα είναι στο πλευρό κάθε στρατιωτικού που επιθυμεί να εκφράζεται μέσα από νόμιμες και καταστατικές διαδικασίες, και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια