Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού η ΠΟΑΣΥ - ΤΑΠΑΣΑ, φωτιές και ΔΕΘ στη συνεδρίαση του ΔΣ


Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Συνεδρίασε, χθες 31 Αυγούστου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας για το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Δυστυχώς, η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προκαλώντας αισθήματα θλίψης, αλλά και συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας σε πολλές περιοχές. Για το ζήτημα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά και από σχετικά αιτήματα των Ενώσεων Ευβοίας, Βορειοανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, αποφάσισε ομόφωνα, η Ομοσπονδία μας να προβεί στη στήριξη των πληγέντων με βάση σχετική πρόταση που θα υποβληθεί στα αρμόδια όργανά της από εξαμελή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το είδος της βοήθειας που δυνάμεθα να παράσχουμε προς αυτούς.

Στις βασικές μας παρεμβάσεις, επίσης, καταγράφεται η καταγγελία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για έλλειψη ευαισθησίας όσον αφορά στη μη αποδέσμευση των απαιτούμενων κεφαλαίων, προκειμένου να χορηγηθούν, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΑΠΑΣΑ, οικονομικές ενισχύσεις σε συναδέλφους μας. Καταγγείλαμε επίσης ότι το Ταμείο έχει βάλει «λουκέτο», θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συναδέλφων μας.  Με ανακοίνωσή μας επικροτήσαμε την απόφαση για την ίδρυση περιφερειακών ιατρείων στις έδρες των Περιφερειακών διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή μας για την επίλυση ενός διαχρονικού μας αιτήματος που ήταν ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη δημοσίευση του Π.Δ. 60/2021 που αφορά στην ανωτατοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων-ένα διαχρονικό επίσης αίτημά μας που λαμβάνει σταδιακά σάρκα και οστά μετά από τις έντονες πιέσεις και την υποβολή σχετικών μας προτάσεων στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ομοσπονδία το ίδιο διάστημα έχει στο ενεργητικό της σημαντικές παρεμβάσεις όσον αφορά στην ιδιαίτερη μέριμνα που έπρεπε να έχουν λόγω της πανδημίας οι Δόκιμοι Αστυφύλακες κατά την περίοδο της πρακτικής τους εκπαίδευσης, καθώς και για άλλα αιτήματα που τέθηκαν από Πρωτοβάθμιες Ενώσεις και αφορούσαν στην υλικοτεχνική υποστήριξη και ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών κ.ά.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης η υγειονομική θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού. H Ομοσπονδία μας κάνει σαφές ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού και κατά της υποχρεωτικότητας και των κυρώσεων (διενέργεια δωρεάν τεστ).

Τέλος, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις καθιερωμένες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της Χώρας, μετά από συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, το ΔΣ να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Γραμματεία για τις περαιτέρω ενέργειές της, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση των Προέδρων των Ομοσπονδιών και τη συμπόρευσή μας με τις άλλες Ομοσπονδίες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 
Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Tilelis είπε…
Όταν μιλάμε για τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνθρωποι, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, εννοούν τα Α.Ε.Ι. στα οποία περιλαμβάνονται 18 πανεπιστήμια. Είναι γεγονός όμως ότι από το 1984 υπάρχει στην Ελλάδα ένας αρκετά εύρωστος και δραστήριος μη πανεπιστημιακός χώρος, που απαρτίζεται από 14 Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) ο προσανατολισμός των οποίων είναι περισσότερο ο τομέας εφαρμογής μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα υπάρχει μια παράξενη μοναδικότητα, στην οποία υφίσταται διάκριση μεταξύ του όρου "ανώτατη εκπαίδευση", που χαρακτηρίζει μόνο τα Α.Ε.Ι. και του όρου "ανώτερη εκπαίδευση" που τώρα χαρακτηρίζει τα Τ.Ε.Ι. Η αλήθεια είναι ότι η πολιτεία διαμέσου του υπουργείου παιδείας προσπάθησε να ξεπεράσει τους παραπάνω όρους. Κατ΄αρχήν αφαίρεσε από την υφιστάμενη νομοθεσία και τους δύο όρους "ανώτατη εκπαίδευση" και "ανώτερη εκπαίδευση". Στη συνέχεια, θεσμοθέτησε τον όρο "τριτοβάθμια εκπαίδευση" με τον οποίο χαρακτηρίζονται τώρα τα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. και στον οποίο δεν υπάρχει εσωτερική διαβάθμιση. Με το Π.Δ. 60/2021 εισάγεται εκ νέου ο όρος "ανώτερη εκπαίδευση". Τι σημαίνει κανείς δεν γνωρίζει. Ποια αντιστοιχία έχει με την ανώτατη εκπαίδευση δεν περιγράφεται στο Π.Δ. Όπως ο νόμος ορίζει. Ας αναζητήσει κάποιος το νόμο ή τους νόμους που το ορίζουν για να γνωρίζουμε τι και πώς. Αλλιώς μάλλον είναι στάχτη στα μάτια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπέρα και καλό μήνα.Υπάρχει κάτι νεότερο για το βαθμολόγιο?Δεν υπάρχει εδώ και καιρό καμία ενημέρωση.