Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: "Ξεχείλισε το ποτήρι" με τις διακομιδές από τις Φυλακές-Κρατούμενος στο Νοσοκομείο για έναν...πονόδοντο αλλά δεν υπήρχε γιατρός! -Έξαλλοι οι αστυνομικοί


Ξεφεύγει η κατάσταση με τις μεταγωγές κρατουμένων στο Νοσκοκομείο από το Σωφρονιστικό Κατάστημα του Αγίου Στεφάνου. Για του λόγου το αληθές, αρκεί μόνο η αναφορά σε περιστρατικό επείγουσας διακομιδής κρατουμένου χθες από τη Φυλακή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας για έναν πονόδοντο!

Για το συγκεκριμένο περιστατικό χρειάστηκε για μία ακόμη φορά η κινητοποίηση δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίες αποσπάστηκαν από το καθαρό αστυνομικό έργο τους ενώ η κορυφαία στιγμή της διακομιδής αφορούσε στην άφιξη του κρατούμενου στο Νοσοκομείο όπου ήταν αδύνατο να του παρασχεθεί νοσηλεία, δεδομένου πως δεν υπήρχε διαδέσιμος γιατρός.

Το περιστατικό αποτελεί τη θρυαλλίδα για το μείζον θέμα της διακομιδής κρατουμένων από τις φυλακές στα Νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας της περιοχής, που έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αστυνομικού προσωπικού σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής.

Το tempo24.news ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρη Τσίτσικα να σχολιάσει την εξέλιξη. Ο κ. Τσίτσικας επιβεβαίωσε το περιστατικό και ανέφερε:

"Για μία ακόμη φορά είμαστε θεατές και κατ΄ ανάγκη και πρωταγωνιστές σε ένα περιστατικό που ξεπερνά κάθε λογική. Κρατούμενος με πονόδοντο διακομίζεται εκτάκτως στο Νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών οι οποίοι για αρκετές ώρες αποσπώνται από τα κύρια αστυνομικά τους καθήκοντα.

Επιπρόσθετα η διακομιδή κρίνεται απαραίτητη, ενώ είναι εκ των προτέρων γνωστό πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το περιστατικό στο Νοσοκομείο. Η κατάσταση έχει πλέον υπερβεί τα όρια παρά την πίεση που έχει ασκηθεί αρμοδίως τόσο από εμάς όσο και από το τοπικό πολιτικό προσωπικό.

Υπάρχουν δημόσιες δεσμεύσεις για την αποδέσμευση των αστυνομικών σε σχέση με τις συνοδείες σε διακομιδές κρατουμένων. Εάν αυτές δεν υλοποιηθούν τότε προγραμματίζονται από την πλευρά μας δυναμικές κινητοποιήσεις μετά την ΔΕΘ."


tempo24.news







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οσο σας κάνουν τα χατίρια με τις αποσπάσεις
Σιγά μην κάνετε δυναμικές κινητοποιήσεις....