Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Στη Δικαιοσύνη ο φάκελος για την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στην Καρδίτσα


Πλήρη φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση των εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Παλαμά κατέθεσε, με εντολή του υπουργείου Υγείας, στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης.

 

Μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους, εξήγησε πως «από τα 44 ύποπτα άτομα, έχουμε καταλήξει μέχρι στιγμής - από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου του 2021 - στα 33. Στα 44 εμπεριέχονταν και οι πρώτες ή δεύτερες δόσεις που ενδεχομένως να είχαν κάνει. Μετά από την κατάθεση του φακέλου, έρχεται η μηνυτήρια αναφορά, την οποία θα καταθέσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια κατά παντός υπευθύνου και κατά των πολιτών οι οποίοι ενέχονται σε όλη αυτή τη διαδικασία».

 

Σε ερώτηση για το αν είναι γνωστά τα ονοματεπώνυμα των ατόμων που κατηγορούνται, ο διοικητής αρχικά τόνισε «θα ήθελα να είμαστε κάθετοι σε ένα θέμα: ότι το σύστημα εμβολιασμών "Ελευθερία" είναι απόλυτα θωρακισμένο και ασφαλές με δικλείδες ασφαλείας- κανένας να μη διανοηθεί να παραβιάσει αυτό το σύστημα γιατί η τιμωρία του βάσει της νόμιμης διαδικασίας θα είναι παραδειγματική» και προσέθεσε: «Θα ήθελα επίσης να πω διευκρινιστικά ότι η ένορκη διοικητική εξέταση είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Υγειονομική Περιφέρεια, με τις κλητεύσεις όλων εκείνων οι οποίοι εμπλέκονται και των μαρτύρων, έτσι ώστε να έχουμε άμεσα ένα αποτέλεσμα που θα μας δείξει ακριβώς ποιοι εμπλέκονται και ποιοι είναι σε όλη αυτή την ιστορία οι άμεσοι, οι οποίοι ενοχοποιούνται κιόλας».

 

Επισήμανε πως «από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη υπάλληλος η οποία αναφέρεται ότι συμμετείχε σε όλη αυτή τη διαδικασία έχει τεθεί σαφώς με εντολή μας εκτός διαδικασίας και αναμένεται η διαθεσιμότητα της, όπως προβλέπεται από τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα από το Υπουργείο Υγείας» και τόνισε: «Είναι θέμα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Εμείς κάνουμε αυτό που είναι να κάνουμε και η εντολή που έχω από τον υπουργό Υγείας είναι απόλυτη διαφάνεια».

 

Σχετικά με την εικόνα για τον αριθμό εμβολιασμών στην περιοχή, ο κ. Σερέτης είπε ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου λειτουργούν 3 εμβολιαστικές γραμμές μόνο με εμβόλιο Pfizer από τις 20 Ιανουαρίου 2021, που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, έως σήμερα «έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί». Διευκρίνισε δε ότι «είναι λάθος που αναγράφεται ότι έχουν εμβολιαστεί 40.000 άτομα σε μια περιοχή μόνο των 6.000», καθώς «πάρα πολλοί πολίτες από άλλες περιοχές της Ελλάδος, όταν έβρισκαν ανοιχτά τα ραντεβού, πήγαιναν και εμβολιάζονταν στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας». «Άρα, λοιπόν, δεν πρέπει να λέμε ότι έχουν γίνει τόσο εμβολιασμοί σε μια περιοχή που έχει κατ' αντιστοιχία 6.000 κατοίκους» διευκρίνισε.

 

Ο κ. Σερέτης ανέφερε πως τα 33 άτομα είναι και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη συγγένεια ορισμένων εξ αυτών με την διοικητική υπάλληλο, ο ίδιος είπε: «Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί είναι σε εξέλιξη και μία δικαστική έρευνα. Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες και οι εμπλοκές, για αυτό γίνεται και ένορκη διοικητική εξέταση. Η ΕΔΕ έχει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί. Το ελάχιστο είναι αυτό των 3 ημερών. Είμαστε μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια και δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου για να αποκαλύψουμε τι πραγματικά έχει συμβεί».

 

Για το διάστημα υπηρεσίας της υπαλλήλου, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ διευκρινίζει: «Η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος, σύμφωνα με τις αναφορές του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, εμπλέκεται από τον Μάιο στο εμβολιαστικό κέντρο».

naftemporiki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια