Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μανώλης Μαργετάκης: Αχρείαστη, αδιέξοδη και επικίνδυνη πολιτικά η πανεπιστημιακή αστυνομία


Θετική χαρακτήρισε την διαφαινόμενη αναθεώρηση της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας ο Μανώλης Μαργετάκης, μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπενθυμίζοντας την κάθετη αντίθεση των συνδικαλιστών στο αμφιλεγόμενο αυτό αστυνομικό σώμα.

Μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Μαργετάκης εξήγησε ότι οι αστυνομικοί της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα εκπαιδεύονται εκτός πανελληνίων, με μόλις τρίμηνη εκπαίδευση και θα μπορούν να κάνουν και προανάκριση, όταν οι συνάδελφοι τους κανονικά χρειάζονται πέντε εξάμηνα φοίτησης πριν κάνουν προανακρίσεις.

Χαρακτηρίζοντας «αχρείαστη, αδιέξοδη και επικίνδυνη» την πολιτική της κυβέρνησης για αστυνόμευση εντός πανεπιστημιακών χώρων, ο κ. Μαργετάκης υπογράμμισε πως σε χώρους χαμηλής εγκληματικότητας, ένα τέτοιο αστυνομικό σώμα βάζει απέναντι του την νεολαία εντελώς ασύμμετρα.

Ερωτηθείς για την αίσθηση του εάν το αμφιλεγόμενο αυτό μέτρο οδεύει προς οριστική ανάκληση, το μέλος της ΠΟΑΣΥ εκτίμησε ότι το υπουργείο και λόγω των τεράστιων οργανικών ελλείψεων που πλήττουν την αστυνόμευση από τροχαία μέχρι και τα αστυνομικά τμήματα, θα προτεραιοποιήσει τελικώς τις πραγματικές ανάγκες.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια