Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι απαντά η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τον εμβολιασμό των κρατουμένων


Σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής «ξέχασε» να δηλώσει στο σύστημα του ΕΟΔΥ τους κρατούμενους που έχουν εμβολιαστεί, τονίζονται τα εξής:

Όλοι οι κρατούμενοι που εμβολιάζονται διαθέτουν ΑΜΚΑ ή προσωρινό ΑΜΚΑ το οποίο εκδίδεται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Είναι απολύτως ψευδές ότι δεν γίνεται καταχώριση των στοιχείων κρατουμένων που εμβολιάζονται καθώς η διαδικασία διεξάγεται ηλεκτρονικά και η ενημέρωση στο σύστημα του ΕΟΔΥ γίνεται άμεσα.

Η καταχώριση των ήδη 5.351 εμβολιασμένων κρατουμένων στο σύστημα του ΕΟΔΥ είναι σίγουρη και καθολική.

Αναφορικά με τις βεβαιώσεις εμβολιασμού για τους κρατούμενους αναφέρουμε τα εξής:

Βεβαίωση εμβολιασμού δεν μπορούν να έχουν οι κρατούμενοι καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ωστόσο, μπορούν οι ίδιοι να εξουσιοδοτήσουν όποιο πρόσωπο επιθυμούν, προκειμένου να εκδοθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όποτε και για όποιο λόγο το θελήσουν.

Για τη διευκόλυνση των κρατουμένων, στους σχεδιασμούς της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι να οριστεί σε κάθε Κατάστημα Κράτησης ένας υπάλληλος ο οποίος θα είναι εξουσιοδοτημένος για να εκδίδει τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε όποιον κρατούμενο το επιθυμεί.

Η διαδικασία του εμβολιασμού των κρατουμένων σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κ.Νικολάου παραλείπει να αναφέρει πως ασκήθηκαν πιέσεις στους κρατουμένους να εμβολιαστούν ειδάλλως δεν θα λάμβαναν άδεια,πάντα off the record ασφαλώς,για να αυξάνονται οι αριθμοί.Με εκβιασμούς και πιέσεις και πάλι ούτε οι μισοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.