Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χασίς, κοκαϊνη και εννέα συλλήψεις στο Φόδελε σε επιχείρηση με την ΕΚΑΜ Κρήτης


Συνολικά σε εννέα συλλήψεις προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης -  που όπως πρώτο έγραψε το Cretalive -  έγινε στο Φόδελε σε σπίτια μελών γνωστής οικογένειας, τα οποία είχαν θέσει υπό στενή επιτήρηση οι αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, χασίς και κοκαϊνης.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία γυναίκα και τρεις αλλοδαποί ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκαν πάνω από 5 κιλά χασίς και 344 γραμμάρια κοκαΐνης.
elas
Η αστυνομική επιχείρηση  ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα και όπως ανέφεραν στο Cretalive αστυνομικοί κύκλοι μιλούν για ένα «πέσιμο» που τα είχε όλα: κάποιοι έμειναν στήλη άλατος, όπως περιγράφουν, άλλοι προσπάθησαν να το «σκάσουν». Υποστηρίζεται ότι οι βασικοί εμπλεκόμενοι έκαναν «μεγάλο παιχνίδι» μέσα στην …έδρα τους και αστυνομικοί επικαλούνται πληροφορίες για ασύλληπτες καταστάσεις αποθράσυνσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: 
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου.
Στην Επιχείρηση συμμετείχαν η προαναφερόμενη υπηρεσία και αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν να συλληφθούν έξι ημεδαποί ( 5 άντρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και γυναίκα) και τρείς αλλοδαποί άντρες, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
elas
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση πληροφοριών και τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών  της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, την πώληση των ναρκωτικών αναλάμβαναν έξι από τους εμπλεκόμενους ημεδαπούς  μεταξύ των όποιων και ο ανήλικος .
Οι ποσότητες  των ναρκωτικών αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάτζες).
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χθες (09.09.2021), οι αστυνομικοί των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών , εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς κατά το χρόνο που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες  τους   ημεδαπούς .
elas
Ακολούθησαν έρευνες σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου σε οικίες, υπαίθριους χώρους  και σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • 5.045 γραμμάρια κάνναβης γραμμάρια
  • 344,3 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • Το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • Ένα πιστόλι με το γεμιστήρα εντός του οποίου υπήρχαν φυσίγγια
  • 12 κινητά τηλέφωνα
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας και
  • Διάφορα είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης συνελήφθη η μητέρα ανηλίκου ημεδαπού κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
elas
Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
elas





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια