Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί Ηπείρου: Όχι στις εξαιρέσεις, τις κατηγοριοποιήσεις και τις διαχωριστικές γραμμές


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Ηπείρου: Ένα  ποσοστό   συναδέλφων αστυνομικών, που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19, υποχρεώνεται από σήμερα 13η Σεπτεμβρίου  να καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό προκειμένου να διενεργήσει rapid test εβδομαδιαίως, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα  για να μπορούν  να προσέρχονται στην εργασία τους.

   Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ηπείρου, δηλώνουμε ότι σεβόμαστε απολύτως την απόφαση των συναδέλφων που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, για τους δικούς τους, ο καθένας λόγoυς κι ως εκ τούτου τασσόμαστε ξεκάθαρα κατά της υποχρεωτικότητας και κάθε σκέψης τιμωρίας ή δυσμενούς επιπτώσεως.  Άλλωστε η πανσπερμία απόψεων από ειδικούς και μη ειδικούς, αλλά και οι αίολες αναφορές  για τον εμβολιασμό που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχουν διχάσει το προσωπικό φέρνοντας αυτό σε δισταγμό και δυσπιστία σε σχέση με τον εμβολιασμό.

   Τα τελευταία χρόνια το σύνολο των συναδέλφων μας, όπως άλλωστε όλη η κοινωνία,  έχει υποστεί τις δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες των μνημονίων.

   Ο Έλληνας αστυνομικός δε, παρόλα αυτά, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας αυταπάρνηση και φιλότιμο όλα αυτά τα χρόνια όπου κλήθηκε να υπερασπίσει την πατρίδα, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις.

  Ο Έλληνας αστυνομικός, τα δύο τελευταία χρόνια, επι Covid-19, έχει θυσιάσει την προσωπική και οικογενειακή του ζωή για να εφαρμόσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Αξίζει δε να σημειωθεί ότι λόγω της προϊούσας καταστάσεως από τις αναστολές αδειών του συνόλου του Αστυνομικού προσωπικού, οι κανονικές άδειες του έτους 2020 δεν έχουν, σε ένα μεγάλο ποσοστό, χορηγηθεί ακόμη.

   Όλοι οι  Έλληνες  αστυνομικοί  θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας σε κάθε πολίτη.

   Κανένας συνάδελφος δεν περίσσευε πριν δύο χρόνια, κανείς δεν περισσεύσει ούτε και σήμερα.

   Καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση και σε κανέναν αστυνομικό για διαγνωστικές εξετάσεις (Self Test, Rapid Test, PCR, κ.α).   

  Όχι στις εξαιρέσεις, τις κατηγοριοποιήσεις και τις διαχωριστικές γραμμές. Άλλωστε είναι γνωστό, τοις πάσι πλέον, ότι και οι εμβολιασμένοι είναι δυνατόν να νοσήσουν, να νοσηλευτούν και να μεταδώσουν τον ιό.

  NAI στην ενημέρωση, NAI στο διάλογο.  

   Ζητούμε την απόσυρση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης, σε βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες μηνιαίες εισφορές για την υγειονομική τους ασφάλιση - περίθαλψη, οι οποίες αρκούν για να καλύψουν τα έξοδα μιας ήδη αποδεδειγμένα επιτυχημένης τακτικής, με τη δωρεάν προμήθεια και εφαρμογή των self ή ακόμη και rapid test, που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους, χωρίς κυρώσεις ή οικονομικές επιβαρύνσεις στον ήδη πενιχρό μισθό τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θεόδωρος ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστόφορος ΚΟΛΙΟΣ

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια