Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες είναι οι δύο ληστείες που μοιάζουν με αυτή της Μητροπόλεως


Πιθανή διασύνδεση της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με δύο ληστείες κατά τραπεζών που έγιναν μέσα στον Αύγουστο διερευνούν οι αστυνομικές αρχές.

Οι δύο ληστείες με τις οποίες οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση φαίνεται να συσχετίζουν τη σημερινή είναι:

-Η ληστεία της 10ης Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα και 

-Η ληστεία στις 18 Αυγούστου σε τράπεζα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης

Η πρώτη από τις δύο ληστείες του Αυγούστου είχε σημειωθεί λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε κατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα.

Δύο άνδρες, φορώντας ιατρική μάσκα και κρατώντας ο ένας ένα καλάσνικοφ και ο άλλος ένα περίστροφο, είχαν εισβάλει στο υποκατάστημα ζητώντας από τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο να τους δώσει τα χρήματα.

Ο υπάλληλος της τράπεζας, τρομοκρατημένος υπό την απειλή των όπλων, τους παρέδωσε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Οι δύο δράστες διέφυγαν στη συνέχεια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιχειρησιακές ομοιότητες με τη σημερινή ληστεία εμφανίζει και εκείνη της 20ης Αυγούστου στη Μεταμόρφωση. 

Ένας σωματώδης ληστής, κρατώντας προτεταμένο ένα υποπολυβόλο MP5, το οποίο έχει μόλις βγάλει από το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί του.

Ο δράστης είχε νωρίτερα μπει στη τράπεζα, φροντίζοντας να μην κινήσει υποψίες. Περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να εξυπηρετηθεί έως ότου βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την ταμία, την οποία και αιφνιδίασε, αφού εκείνη δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει κανέναν συναγερμό απειλής. 

Και στη σημερινή ληστεία, από την οποία οι δράστες αποχώρησαν με λεία 13.000 ευρώ, οι δύο ένοπλοι εισήλθαν στο υποκατάστημα ο μεν ένας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με χειρουργική μάσκα και ο δεύτερος με χειρουργική μάσκα, γυαλιά και καπέλο.

Ο πρώτος εκ των δύο μπήκε στο υποκατάστημα και προσποιήθηκε ότι έκανε συναλλαγή με τον ταμία. 

Λίγο αργότερα ο δεύτερος δράστης έβγαλε από το σακίδιο ένα όπλο, ακινητοποίησε τον υπάλληλο και κατάφεραν να αποσπάσουν από ένα ταμείο 13.000 ευρώ. 

Αν και δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τη διαφυγή τους, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί βίντεο από την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εντοπίσει το «δρομολόγιο» που έκαναν οι δράστες εγκαταλείποντας την τράπεζα.

Αν και δεν συμμετέχει προς το παρόν στις έρευνες, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία καθώς σε τηλεοπτικά δίκτυα υπήρξαν δηλώσεις μίας γυναίκας, που εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας, η οποία ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ληστείας οι δύο δράστες έκαναν κάποια υβριστικά σχόλια «κατά του συστήματος» κλπ.

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια