Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενοχή των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση των 82 ζήτησε ο εισαγγελέας


Την ενοχή και των 10 κατηγορούμενων για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις ζήτησε ο εισαγγελέας εφετών στη χθεσινή δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά.

Μετά τις απολογίες των κατηγορούμενων, την πρόταση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων που ολοκληρώθηκαν χθες η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής με την έκδοση της απόφασης.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2014 και στην οποία κατηγορούμενοι πρωτόδικα ήταν 82 άτομα στο σύνολο τους σχεδόν από το Νομό Ρεθύμνου (οι 10 εξ’ αυτών καταδικάστηκαν με πιο σοβαρές ποινές αλλά πήραν αναστολή, ορισμένοι καταδικάστηκαν και άλλοι αθωώθηκαν καθώς κρίθηκε ότι ήταν χρήστες ή ότι δεν είχαν σχέση με τις κατηγορίες). Μάλιστα ο αριθμός των κατηγορούμενων ήταν τόσος μεγάλος που η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης είχε γίνει σε χώρο του ΜΑΙΧ καθώς δεν υπήρχε δικαστήριο για να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό εμπλεκομένων! Η αποκάλυψη της υπόθεσης είχε γίνει μετά από υποκλοπή τηλεφωνικών διαλέξεων από μεριάς της αστυνομίας με την άδεια των εισαγγελικών αρχών.

Στη χθεσινή δίκη η μεγάλη πλειοψηφία των κατηγορούμενων δήλωσε αθώοι, ενώ όσοι εμπλέκονται με υπόθεση ναρκωτικών δήλωσαν ότι είναι χρήστες. Πιο σοβαρές είναι οι κατηγορίες σε βάρος δύο αδελφών που κατηγορούνται και για ηθική αυτουργία βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε βάρος γυναίκας (πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς φυλακίσεις).

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια