Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Πονοκέφαλος οι δύο συγκεντρώσεις ανεμβολίαστων ενόψει ΔΕΘ - "Εμβόλιο" με 5.500 αστυνομικούς, Αίαντες και drones


Η συγκέντρωση των αρνητών-αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή να αναμένεται να ξεπεράσει τα 20.000 άτομα, αποτελεί την διαφορετική και ανησυχητική διάσταση στην φετινή έκθεση, παραλλάσσοντας τα δεδομένα στον αστυνομικό σχεδιασμό. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, οι σημαντικότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι έξι, συν αυτή των αρνητών.

Την Παρασκευή στις 10 Σεπτεμβρίου, έχουν εξαγγελθεί δύο συγκεντρώσεις, η μία των νοσοκομειακών στην Αρχαία Αγορά και μία ακόμη οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα κορονοϊού, που δεν επιτρέπουν μεγάλο αριθμό φιλάθλων στο γήπεδο. Την επόμενη ημέρα Σάββατο έχουν ανακοινωθεί οι συγκεντρώσεις των αρνητών-αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο με την συμμετοχή πολλών πολιτιστικών συλλόγων, του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΧΑΝΘ, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, εργατικών συνδικάτων και συλλογικοτήτων όπως και αντιεξουσιαστικών κινήσεων.

Οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων ασφάλειας κάνουν λόγο για μέτρα "εμβόλιο" για τους αρνητές, με την συμμετοχή περίπου 5.500 αστυνομικών σε αυτά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα τριπλό "παραλληλόγραμμο" ασφαλείας γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και Αίαντες, οχήματα ρίψης νερού. Τα άλλα δύο παραλληλόγραμμα ασφαλείας θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από ομάδες

ΟΠΚΕ, Άμεση Δράση, ΔΙ.ΑΣ και ΔΡΑΣΗ, σε κεντρικούς οδικούς άξονες γύρω από το συνεδριακό κέντρο. Την ίδια ώρα ελικόπτερα, drones και "παρατηρητές" αστυνομικοί σε ταράτσες κτιρίων θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να κινούνται οι επίγειες αστυνομικές δυνάμεις. Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας θα μπει και το διαδίκτυο και τα δεκάδες καλέσματα συγκεντρώσεων κυρίως από διαφορετικές ομάδας αρνητών-αντιεμβολιαστών.

Η ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια ενισχύουν το πληροφοριακό δίκτυο προκειμένου να προβαίνουν σε προληπτικές έρευνες και προσαγωγές υπόπτων. Από την ερχόμενη Πέμπτη, αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα προβαίνουν σε αυτοψίες-αποστειρώσεις σημείων διέλευσης επισήμων και χώρους ομιλιών, ενώ θα υπάρχουν σταδιακές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων σε επίμαχα σημεία γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Υπάλληλοι του Δήμου θα απομακρύνουν κάδους απορριμμάτων και υλικά οικοδομών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν "πολεμοφόδια" επιθέσεων εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Στο ίδιο πλαίσιο πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και σκυλιά ανίχνευσης εκρηκτικών θα περιπολούν και θα ελέγχουν ύποπτα σημεία και οχήματα, ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθεί το ΑΠΘ και καταλήψεις κτιρίων στην Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ερωτώμενος για το "τεστ" ασφάλειας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, απάντησε σχετικά: "Δοκιμαζόμαστε κάθε μέρα γιατί αυτή η θέση είναι 24ώρου απασχολήσεως και 24ώρου επαγρύπνησης. Ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα μέτρα, έχουμε ήδη κάνει σύσκεψη με τον εξαίρετο Υφυπουργό κύριο Λευτέρη Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τους αξιωματικούς που θα φέρουν εις πέρας αυτό το έργο.

Εντάξει παραδοσιακά στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο πρωθυπουργός της χώρας και καταθέτει τον απολογισμό και την πρόταση για το επόμενο χρονικό διάστημα, το ίδιο συμβαίνει και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και η κοινωνία έχει ένα σημαντικό ενδιαφέρον να ακούσει, τι θέσεις, τις προτάσεις, τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Αυτό θα κάνουμε και θα το κάνουμε σε συνθήκες τάξης και ηρεμίας. Έχουμε μια πανέμορφη πόλη τη Θεσσαλονίκη μας, πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας και νομίζω ότι όλοι θα συμβάλλουν στο να είναι ήρεμα τα πράγματα και πάντως η Ελληνική Αστυνομία όπως κάνει πάντοτε θα κάνει αυτά που πρέπει".

 


Παναγιώτης ΣπυρόπουλοςΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια