Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Ακροδεξιά «ψαρεύει» στα καμένα


Στις 6 το απόγευμα της 3ης Αυγούστου, λίγες ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σε κλειστή ομάδα που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα ομάδα ακροδεξιών, εμφανίστηκε η εξής ανάρτηση – κάλεσμα: «Πάνω από 20 συναγωνιστές βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή της φωτιάς. Συμμετέχουν στην κατάσβεση και την άμεση εκκένωση σπιτιών που απειλούνται. Ζητάμε βοήθεια σε νερό και εθελοντές». Ακολούθησε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο που επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στο μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς επίσης και συνθήματα όπως: «Δεν είναι η κλιματική αλλαγή είναι η δημοκρατία που την πατρίδα μας δολοφονεί» και «ποιος θα σβήσει τη φωτιά; Τα εμβόλια, οι αύρες ή τα μπατσικά;». 

Αλλη ακροδεξιά οργάνωση που έχει στις τάξεις της εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες (κατά δήλωση των μελών της) στην επίσημη ιστοσελίδα ανήρτησε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης τα οποία παρέδωσε σε πληγέντες των πυρκαγιών και πυροσβέστες, σε μια πρωτοβουλία που ονόμασε «ελληνική αλληλεγγύη». «Οταν το ανάλγητο κράτος δεν μπορεί, έρχεται η αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων», αναφέρεται σε κείμενο για τη συγκεκριμένη δράση. Παρόμοιες πρωτοβουλίες είχε αναλάβει και η Χρυσή Αυγή αμέσως μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη φονική πυρκαγιά, ο έγκλειστος σήμερα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Γιάννης Λαγός εμφανίζεται να λέει, μεταξύ άλλων, ότι η μοναδική βοήθεια που παρασχέθηκε στους πληγέντες ήταν από ιδιώτες και από τη Χρυσή Αυγή. Η παρουσία τους στα μέτωπα των πυρκαγιών συσχετίστηκε από ορισμένους και με βίαιες επιθέσεις κατά μελών τηλεοπτικών συνεργείων, όπως αυτή εις βάρος δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, την 7η Αυγούστου. Το ένα από τα θύματα εκείνης της επίθεσης, ο δημοσιογράφος Κώστας Αλατζάς, είχε πει σε συνέντευξή του ότι οι δράστες έβριζαν τα κανάλια επειδή τους αποκαλούν «ψεκασμένους» και πρόσθεσε ότι ο τρόπος δράσης τους «παραπέμπει σε φασίστες».

Είναι γεγονός ότι τα μέλη των ίδιων ακροδεξιών ομάδων που έδωσαν το «παρών» στις φωτιές, είχαν νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι λάβει μέρος στις συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα. Ειρωνευόμενα μάλιστα τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών τα μέλη των ακροδεξιών – εξτρεμιστικών ομάδων σχολιάζουν κάτω από φωτογραφία από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη (δημοσιοποιημένη σε κλειστή ομάδα σε εφαρμογή του Διαδικτύου) «οι ίδιοι υπάνθρωποι είναι που θέλουν να σας σώσουν με τα εμβόλια». Την ίδια ώρα, απευθύνουν καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό που είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Κυριακής.

Ανάμεσα σ’ εκείνους που προτίθενται να δώσουν το «παρών» είναι ακροδεξιοί – οπαδοί του «Κινήματος των Ταυτοτιστών», όπως επίσης και υποστηρικτές της θεωρίας της «Μεγάλης Αντικατάστασης»: «Στοχεύουν ξεκάθαρα στον αφανισμό του Γένους. Θέτουν σε εφαρμογή δολοφονικό σχέδιο βιοϊατρικής εξόντωσης των Ελλήνων», αναφέρεται σε κείμενο που δημοσιοποίησε στο Διαδίκτυο η μία από τις ομάδες πριν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής: «Σήκω και πολέμα». 

 

Γιάννης Σουλιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια