Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με λευκό ποινικό μητρώο θα προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε παιδικές δομές (βρεφονηπιακοί, παιδικές κατασκηνώσεις κλπ) – Τείχος προστασίας και για κακοποίηση ηλικιωμένων


Με την κατάθεση λευκού ποινικού μητρώου θα προσλαμβάνονται πλέον, όπως ορίζεται για πρώτη φορά στο Ελληνικό δίκαιο το προσωπικό στις δομές παιδικής προστασίας όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ιδρύματα παιδικής προστασίας, τα Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία και οι παιδικές κατασκηνώσεις. Αυτό προβλέπεται στο Σχέδιο Νόμου της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αρμοδιότητες στην Κοινωνική Αλληλεγγύη, Δόμνας Μιχαηλίδου, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα (opengov.gr ).

 

“1. Απαγορεύεται η απασχόληση σε Φορείς Παιδικής Προστασίας, δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, προσωπικού που έχει καταδικασθεί, με οριστική δικαστική απόφαση, για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, καθώς και για εγκλήματα κατά της οικογένειας, του ν. 3500/2006 (Α’ 232) για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, για εμπορία ανθρώπων σύμφωνα με το άρθρο 323Α του Ποινικού Κώδικα και τον ν. 4251/2014 (Α’ 80) ή για εμπορία ναρκωτικών σύμφωνα με τον ν. 4139/2013 (Α’ 74), με την επιφύλαξη αυστηρότερων προϋποθέσεων που ήδη ισχύουν στην κείμενη νομοθεσία”.

Παράλληλα θεσπίζεται πλαίσιο για προστασία των ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων απο φαινόμενα κακοποίησης.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια