Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συναδέλφους


Ανακοίνωση τής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών: Πολλοί συνάδελφοι μας προσέγγισαν ρωτώντας μας τη θέση που έχουμε σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς επίσης ετέθησαν ερωτήματα σχετικά με τα κατά καιρούς ανακοινωθέντα εκβιαστικού τύπου μέτρα που θα πρέπει να υποβληθεί κάποιος συνάδελφος για να μεταβεί στην εργασία του, από την κυβέρνηση (π.χ. να πρέπει να πληρώσει ο ίδιος το τεστ). Κατόπιν τούτων τοποθετούμαστε με το παρακάτω κείμενο.

Από την παράταξή μας καθίσταται σαφές ότι είμαστε υπέρ των εμβολίων, τα οποία πλέον έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στη βαριά εξέλιξη της νόσου, ενώ συμβάλλουν παράλληλα στη μειωμένη μετάδοση του ιού. Διεκδικούμε μαζί με τον υπόλοιπο λαό μας ένα καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού. Προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να εμβολιαστούν, προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο τους εαυτούς τους, αλλά και τους υπόλοιπους.

Αντιλαμβανόμαστε την αβεβαιότητα και τον προβληματισμό μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοι. Υπεύθυνη για την καλλιέργεια αυτού του προβληματισμού είναι εξολοκλήρου η κυβέρνηση, η οποία με μια σειρά αντιφατικών μέτρων κλόνισε την αντίληψη του κόσμου για τη σοβαρότητα της πανδημίας. Τα αντιφατικά, όμως, αυτά μέτρα, δεν πρέπει να κατευθύνουν τη σκέψη μας προς λανθασμένη πορεία. Ο κίνδυνος από το ιό είναι μεγάλος, πράγμα που αποδεικνύουν και οι αριθμοί των νεκρών και βαριά ασθενών σε όλο τον πλανήτη. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι όποιες πιθανές παρενέργειες είναι εξαιρετικά λιγότερες από τις πιθανότητες θανάτου μετά από νόσηση από κορωνοϊό. Άλλωστε κάθε άλλο φάρμακο έχει συγκεκριμένες αντενδείξεις.

Τέλος, πρέπει να ειπωθεί ότι, επειδή υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που πάσχουν από προβλήματα υγείας, θα έπρεπε να γίνεται εξαντλητική ενημέρωση και να δίνονται ουσιαστικές απαντήσεις από τους γιατρούς, σχετικά με το αν υπάρχει η δυνατότητα ή όχι να τους πραγματοποιηθεί το εμβόλιο. Αυτό το πράγμα, όμως, δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες, σύμφωνα με τι οποίες πολίτες απευθύνθηκαν σε Δομές Υγείας για να υποβάλλουν ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό τους, και οι γιατροί δεν μπορούσαν να απαντήσουν με βεβαιότητα, αφού ούτε εκείνοι είχαν σχετική ενημέρωση. Γι’ αυτήν την κατάντια στο Σύστημα Υγείας της χώρας -και ειδικά στην ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ των Πρωτοβάθμιων Δομών Υγείας- ευθύνονται όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, που τις έχουν αφήσει στο έλεος της τύχης. Αντί να δοθούν κονδύλια για τη δημόσια υγεία, που ειδικά εν μέσω πανδημίας η ανάγκη ήταν τεράστια, οι κυβερνώντες προτίμησαν να δώσουν χρήμα από τους φορολογούμενους σε εταιρείες ΜΜΕ και άλλες μεγαλοεπιχειρήσεις (AEGEAN κλπ). Το αγαθό της ζωής και της υγείας αποτιμήθηκε γι’ άλλη μια φορά σε χρήμα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του προβληματισμού και της αβεβαιότητας, δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ της θέσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού, μολονότι τασσόμαστε υπέρ της ανάγκης για καθολική πραγματοποίηση εμβολιασμών.

Επίσης, εξυπακούεται ότι είμαστε υπέρ της εξολοκλήρου δημόσιας υγείας, κι ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούμε να επιβαρυνθούν οι συνάδελφοί μας με το κόστος των τεστ, τα οποία υπάρχει ο όρος να γίνονται για να προσέρχονται στη δουλειά.

Σε περίπτωση δημοσίευσης ΦΕΚ που προβλέπει σημεία που έρχονται αντίθετα στις θέσεις μας, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ των συναδέλφων μας.

Θέση της παράταξής μας είναι ότι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς το λαό θα πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους ώστε να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά τα μέτρα εκείνα που θα θωρακίζουν την υγεία μας. Όλες οι εκβιαστικού τύπου ανακοινώσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, γίνονται με μοναδικό σκοπό να προτάξουν την ατομική ευθύνη έναντι της κρατικής. Αντί να επιδείξουν υπεύθυνη στάση εφαρμόζοντας μια σειρά ουσιωδών μέτρων για την προστασία του λαού μας με κρατική φροντίδα, επέλεξαν να ρίξουν το γάντι στο λαό. Οι εκβιασμοί τους θα μείνουν στα χαρτιά.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 
Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Θοδωρής είπε…
Οπως παντα ναι μεν αλλα....ντροπη σας!ο συνδικαλισμος οπως παντα κατώτερος των περιστασεων....