Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ


Οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές ΑΕΙ ανακοινώθηκαν σήμερα, δίνοντας τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων που έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει σχετική αίτηση, ενημερώνονται για το αποτέλεσμα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας ή πηγαίνοντας στο λύκειό τους όπου θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα αναρτήθηκαν οι βάσεις για τις 8.000 θέσεις σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Οι υποψήφιοι είχαν φέτος τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο και για τα ΙΕΚ. Οσοι υποψήφιοι δεν έπιασαν την ελάχιστη βάση εισαγωγής των σχολών του ενδιαφέροντός τους μπορούσαν να διεκδικήσουν θέση σε δημόσιο ΙΕΚ.

Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι βάσεις

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τα στατιστικά 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων με οριστικοποιημένο παράλληλο μηχανογραφικό φέτος ανήλθε σε 22790, εκ των οποίων 20810 υποψήφιοι είναι απόφοιτοι Λυκείων σχολικού έτους 2020-2021, ενώ 1.980 είναι απόφοιτοι παλαιότερων ετών. Επίσης, 170 υποψήφιοι επιλέχθηκαν στην ειδική κατηγορία, ενώ 22.620 επιλέχθηκαν στη γενική κατηγορία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού είναι συνολικά 8.594. Πιο συγκεκριμένα, οι 8.426 είναι επιτυχόντες στη γενική κατηγορία και 168 στην ειδική κατηγορία.

Τα αναλυτικά στοιχεία υποψηφίων και επιτυχόντων ανά Υπουργείο παρατίθενται στον συνημμένο πίνακα.

Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του παράλληλου μηχανογραφικού (https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr) για τους επιτυχόντες στα Δημόσια ΙΕΚ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ενώ οι αντίστοιχες πληροφορίες εγγραφής για τα ΔΙΕΚ εποπτείας του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου Τουρισμού θα ανακοινωθούν ξεχωριστά από τα  Υπουργεία αυτά.

Η προθεσμία για την εγγραφή των επιτυχόντων στα ΙΕΚ επιτυχίας τους για τα Δημόσια ΙΕΚ των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας είναι από την Πέμπτη 2/9/2021 μέχρι την Παρασκευή 10/9/2021.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες προς τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια