Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτεθειμένοι σε κίνδυνο οι Αφγανοί διερμηνείς των ελληνικών ΕΔ! Ακόμη εγκλωβισμένοι και στην Αθήνα “ψάχνονται”


Οι Αφγανοί διερμηνείς που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στη χώρα, ακόμη δεν έχουν απεγκλωβιστεί.

Ο ΥΠΕΞ έδωσε σήμερα εντολή στον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισλαμαμπάντ για να μεταβεί στην Καμπούλ, να εντοπίσει τους Αφγανούς πολίτες, να κινήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και να τους φέρει με αεροσκάφος στην Αθήνα. Πρόκειται για μία επιχείρηση με υψηλό επίπεδο δυσκολίας. Αυτό μετέδωσε η Αλεξιάδης Τασούλη στο Open!

Σήμερα δηλαδή θα αρχίσουμε τη διαδικασία…εντοπισμού τους; Και τόσες ημέρες τι κάναμε;

Σύμφωνα με όσα διέρρεαν , όλες αυτές τις ημέρες “γίνονταν ενέργειες” και μάλιστα είχε ζητηθεί να μην υπάρχει δημοσιότητα για να “διευκολυνθούν” αυτές οι ενέργειες. Τώρα μαθαίνουμε ότι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαμήνυσε ότι για την ελληνική κυβέρνηση επείγει να φτάσουν άμεσα στη χώρα μας οι Αφγανοί διερμηνείς, οι οποίοι για πολλά χρόνια εργάζονταν για την ελληνική στρατιωτική αποστολή και τώρα κινδυνεύουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους.

Επειδή το να το συζητάμε με την κυρία φον Ντέρ Λάϊεν δεν βγάζει πουθενά, μήπως θα έπρεπε να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις , ίσως και στις Ειδικές Δυνάμεις, τις οποίες πολύ πρόσφατα αναβαθμίσαμε, τουλάχιστον σε επίπεδο σχεδιασμού;

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια