Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά στην Εύβοια


Διευκρινήσεις σχετικά με αναφορές του για την φωτιά στην Εύβοια δίνει, μετά από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλέστηκαν τα λεγόμενά του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Φάνη Σπανού, ρωτά την κυβέρνηση, αν «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια;»

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, επικαλέστηκε τις δηλώσεις του, για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο κ. Σπανός δήλωσε ότι «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν. Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Φάνη Σπανού ο οποίος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε κάθε αποδέκτη, όπως λέει σημειώνει: «επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».

Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή του και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτηση του αποκρύπτεται. Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπός.

Κριτική στη στάση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος αναφέρει: «O κ. Ζαχαριάδης, σε πρωινή εκπομπή σκοπίμως απέκρυψε τη παρακάτω δήλωση Σπανού, προκειμένου να στρώσει το χαλί στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει και σήμερα την αναζήτηση ψήφων πάνω στις στάχτες». 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια