Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό - Διαρροές για το Προστασίας του Πολίτη


Σήμερα στις 11:00 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη.

Τα σενάρια είναι αρκετά αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Όπως έγραφε το CNN Greece, ορισμένα στελέχη προεξοφλούν ότι η δράση που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, θα αντανακλάται στο εύρος των προσώπων αλλά και της ανακατανομής των ρόλων που θα αποτελέσουν την διάταξη δυνάμεων με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει να πορευτεί, εκτός απροόπτου, έως τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Στον ίδιο καμβά ο πρωθυπουργός φέρεται, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, έτοιμος να επιβραβεύσει, διά της αναβάθμισης υφυπουργούς αλλά και γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Κάποιοι εξ αυτών πάντως που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, θα αντικατασταθούν είτε με εσωτερικές μετακινήσεις, είτε δια της εισόδου νέων στελεχών. Επιπλέον να ενισχύσει την εκπροσώπηση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας στο νέο σχήμα.

Στο πεδίο αυτό δεν αποκλείονται επιλογές με «γεωγραφικό συμβολισμό», όπως περιγράφεται, από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης. Όπως έγκαιρα είχε δημοσιεύσει το CNN Greece, στις ανακοινώσεις που θα γίνουν, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα όνομα έκπληξη που θα πάρει θέση στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου.

Στη βαθμίδα των υπουργών, φαίνεται ότι πέντε πρόσωπα αποτελούν, τα «κλειδιά» αυτών των αλλαγών, με κάποια εξ’αυτών σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, να μην βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση αλλά να αναλαμβάνουν άλλα χαρτοφυλάκια. Τα ηνία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας και Άμυνας, για διαφορετικούς λόγους, μπορεί να αλλάξουν χέρια ενώ από τις δυσκολίες στη συμπλήρωση των κενών κομματιών στο πάζλ του ανασχηματισμού θα εξαρτηθεί η αλλαγή ηγεσίας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτός του κάδρου των αλλαγών, όπως εκτιμούσαν αξιωματούχοι, θα βρεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μαζί με τους αμετακίνητους επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Εργασίας και Ενέργειας.

Ακόμη μένει να επιβεβαιωθεί εάν ο ανασχηματισμός δεν θα έχει τελικώς δομικά χαρακτηριστικά, όπως μεταδιδόταν σταθερά προς το CNN Greece από αρμόδιες πηγές. Πληροφορίες που τροφοδότησαν τη συζήτηση των τελευταίων εικοσιτετραώρων, θέλουν ως πιθανό το σπάσιμο δυο υπουργείων.

https://www.cnn.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια