Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Τρικάλων για τα έξοδα εκτός έδρας των αστυνομικών


Ανακοίνωση τής Ένωσης Τρικάλων: Η Ένωση Αστυνομικών Τρικάλων διά της παρούσας ανακοίνωσης έχει ως σκοπό να αναδείξει μια υπηρεσιακή δυσλειτουργία η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά και στο ηθικό του Έλληνα Αστυνομικού. 

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια, είναι σύνηθες φαινόμενο να διατάσσονται προσωρινές μετακινήσεις Αστυνομικού προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες τοπικών κοινωνιών  είτε λόγω εποχικής εγκληματικότητας είτε λόγω πυρκαγιών ή και για άλλους λόγους. Αυτές, σε όλες τις περιπτώσεις έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Με το πέρας αυτών και ενώ οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε ικανό αριθμό Αστυνομικού προσωπικού δεν έχουν ικανοποιηθεί, διατάσσονται εκ νέου προσωρινές μετακινήσεις για την εν λόγω περιοχή. Κι ενώ είναι σύνηθες πολλοί από τους ήδη διατιθέμενους Αστυνομικούς να παραμένουν για εκτέλεση υπηρεσίας, με την προσωρινή μετακίνηση που διατάσσεται εκ νέου δεν καλύπτεται οικονομικά η ημέρα λήξης του αρχικού φύλλου πορείας με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό για έξοδα ξενοδοχείου κ.λ.π.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πέρα από την οικονομική επιβάρυνση του Αστυνομικού προσωπικού,  δημιουργία του αισθήματος της αδικίας. Όταν διατάσσονται προσωρινές μετακινήσεις και ο Έλληνας Αστυνομικός ανταποκρίνεται με προθυμία σπεύδοντας για να προσφέρει στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφήνοντας πίσω του κάθε οικογενειακό προγραμματισμό δεν μπορεί η Ελληνική πολιτεία να του δημιουργεί οικονομική δυσχέρεια. 

Επειδή η λύση του ανωτέρω ζητήματος επιβαρύνει ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό, κι επειδή εύκολα με κάποιες διορθωτικές κινήσεις μπορεί να δοθεί λύση σ αυτό, ικανοποιώντας έτσι τον Έλληνα Αστυνομικό, ζητούμε από τους αρμόδιους την άμεση επίλυση του.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

    ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Σπυρίδων

      ΚΟΥΚΟΥΣΟΥΛΗΣ Γρηγόριος

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια