Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

70 «εξαφανισμένοι» Κούρδοι μετανάστες «ανακαλύφθηκαν» από πολίτες στον Αυλέμονα


Τι συνέβη με τους 58 Κούρδους πρόσφυγες – εκ των οποίων 43 άτομα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι – που τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν στις ακτές των Κυθήρων, στην περιοχή Αβλέμονας; Από το μεσημέρι του Σαββάτου το Λιμενικό Κυθήρων απαντούσε ότι δε γνωρίζει τίποτα. «Πάρτε τηλέφωνο στο Αρχηγείο να σας πουν…» Αυτή την απάντηση λάβαμε. 

Σε αντίθεση με το Λιμενικό, το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων μας ενημέρωσε ότι γνώριζε πως επιχειρούν στις βορειοανατολικές ακτές των Κυθήρων δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ότι ο διοικητής της αστυνομίας μαζί με αστυνομικούς ευρίσκετο από το μεσημέρι στον Αυλέμονα προς αναζήτηση των μεταναστών. Αργότερα, το βράδυ, νωρίτερα από τις 11.00 μμ η ομάδα των προσφύγων κρατούνταν αποκλεισμένη πίσω από το νεκροταφείο του Αυλέμονα, ενώ η περιοχή ήταν καλά φρουρούμενη από άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού. Αφού έγινε γνωστό ότι οι μετανάστες – πρόσφυγες κρατούνταν εκεί, δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στον Αυλέμονα αναζητώντας να δουν τι συμβαίνει.

Οι πολίτες κατέγραψαν την παρουσία των μεταναστών – προσφύγων, και την διαδικασία επιβίβασής τους σε σκάφη του λιμενικού στις 11.00μμ, προκαλώντας σε κάποιον λιμενικό εκνευρισμό, επειδή τύχαινε να βρίσκονται εκεί και να τραβούν βίντεο και φωτογραφίες. 70 συνολικά άτομα, με 58 αιτούντες άσυλο

Εν τέλει στον Αυλέμονα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Διδιμιώτης μέτρησε 69 άτομα να επιβιβάζονται στα σκάφη του Λιμενικού. Η πληροφόρηση που είχαμε νωρίτερα από άλλες πηγές μιλούσε για 70 άτομα, με 58 από αυτούς να ζητούν άμεση υπαγωγή τους στις διαδικασίες ασύλου. Μεταξύ των 58 υπάρχουν 43 ανήλικοι ασυνόδευτοι. 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια