Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Να δοθεί το δικαίωμα μονιμοποίησης στους Πενταετείς Πυροσβέστες που απέκτησαν κριτήρια και προϋποθέσεις μετά το έτους 2017.


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας επανειλημμένα έχει εκφράσει τη ριζική του διαφωνία, με τη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί για πολλά χρόνια στο Πυροσβεστικό Σώμα, με προσωπικό που έχει διαφορετικές εργασιακές σχέσεις. Επίσης έχει αντιταχτεί στη συνεχή συρρίκνωση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο, στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, Αττική, Ηλεία και αλλού.

Πρόσφατα το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, με έγγραφό του καλεί τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, να υποβάλλουν αίτηση ανανέωσης της θητείας τους, διαιωνίζοντας για μια ακόμη φορά το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων στο προσωπικό της Πυροσβεστικής.

Πέρα από αυτό η κυβέρνηση βάζει εμπόδια σε Πενταετείς Πυροσβέστες που προσλήφθηκαν το 2012 και έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου μετά το 2017, ενώ εξακολουθούν να πληρούν την προϋπόθεση της ηλικίας των σαράντα (40) ετών, αφού δεν τους δίνει το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση μονιμοποίησης.

Η κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να μονιμοποιήσει όλους όσους από τους Πενταετείς Πυροσβέστες έχουν απολυτήριο Λυκείου, αλλά να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού στην Πυροσβεστική, που να καλύπτει τις ανάγκες για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, προτίθεται η κυβέρνηση να μονιμοποιήσει όσους Π.Π.Υ. προσλήφθηκαν το 2012 και έχουν αποκτήσει τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το 2017 και εξακολουθούν να πληρούν το ηλικιακό όριο των 40 χρόνων;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια