Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εθνική Πινακοθήκη: Tεχνική πραγματογνωμοσύνη για τα έργα θα διατάξει ο ανακριτής


Kαθυστερεί μέχρι νεωτέρας η επιστροφή των έργων τέχνης που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα μία σειρά δικονομικών ενεργειών.

Έτσι, παρά τη βιασύνη που δείχνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις που θα πρέπει να προηγηθούν της παράδοσης των δύο πινάκων.

Ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθ. Μαρνέρης αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί η γνησιότητα των δύο πινάκων που εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη. Αύριο, ο δικαστικός λειτουργός θα καλέσει τους αρμόδιους της Εθνικής Πινακοθήκης, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την κυριότητα των πινάκων, ενώ θα ζητήσει να γίνει εκτίμηση των έργων, η οποία θα συνδεθεί με την ποινική μεταχείριση του δράστη, εάν η αξία τους υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της απόδοσης θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα από τους κύριους κατόχους των έργων, το οποίο θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια