Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο “βοσκός” ο “ψαράς” ο “βουτηχτής και το χασίς της Καρπάθου – Οι κωδικές συνομιλίες


Ο «βοσκός», ο «ψαράς», ο «μουσικός» και ο «βουτηχτής» ήταν μερικά από τα κωδικά ονόματα που είχαν τα μέλη της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με την Δίωξη Ναρκωτικών. Τα τρία διαμερίσματα στην «καρδιά» του Πειραιά αποτελούσαν το «φυτώριο» όπου καλλιεργούσαν υδροπονική κάνναβη και στη συνέχεια την έστελναν στην Κάρπαθο και την Κάσο.

«Στο εσωτερικό τους είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτωρίων κάνναβης, με τη μέθοδο της υδροπονίας (συστήματα εξαερισμού με φίλτρα, ανεμιστήρες, σωλήνες εξαερισμού, λάμπες αλογόνου, μετασχηματιστές ρεύματος, ζυγαριές ακριβείας, πλαστικές γλάστρες, ειδικές σκηνές καλλιέργειας εσωτερικού χώρου), ενώ στους ίδιους χώρους πραγματοποιούσαν αποξήρανση και κατάλληλη επεξεργασία αυτής».

Για να «θολώνουν» τα νερά τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ονομασίες όταν αναφέρονταν σε ναρκωτικά ή στις πληρωμές των παράνομων ουσιών. «Λεό», «λουκούμι», «σερβιτόρα», «λίπασμα» και «ροφός» ήταν μόνο μερικές από τις λέξεις που εντόπισαν οι διωκτικές αρχές.

Το κύκλωμα, που σύμφωνα με την αστυνομία δρούσε αρκετό καιρό, διακινούσε κάνναβη, κοκαΐνη και χάπια ecstasy. Μάλιστα, έστελνε τα ναρκωτικά στο νησί μέσω πρακτορείων και για να μην κινεί υποψίες ή εντοπιστούν σε κάποιο τυχαίο έλεγχο, φρόντιζαν να καλύπτουν τις παράνομες ουσίες μέσα σε δέματα με μικροαντικείμενα όπως λάμπες και πρίζες. Στη συνέχεια τύλιγαν το εξωτερικό μέρος με ταινία ώστε να μην υπάρχει έντονη μυρωδιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από σχετικό βούλευμα, είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους συγκεκριμένα άτομα τα οποία είχαν επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί. «Γρήγορα όμως διαπιστώσαμε ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών και έτσι συνεργαστήκαμε με τους συναδέλφους από την Δίωξη ναρκωτικων. Τα ναρκωτικά κατέληγαν σε τοπικούς εμπόρους και μάλιστα μπορεί και να τα άφηναν ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να τα παραλάβουν τα μέλη του κυκλώματος την επόμενη μέρα» λέει αστυνομικός της Οικονομικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, τις εισπράξεις από την πώληση των ναρκωτικών είτε τα έπαιρναν τα ηγετικά στελέχη χέρι με χέρι είτε κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου ενός εκ των στελεχών το οποίο φέρεται να είχε επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί. Οι εννέα συλληφθέντες θα ελεγχθούν και για την οικονομική τους κατάσταση και δραστηριότητα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης δυο εκ των κατηγορούμενων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr μετά τις απολογίες των συλληφθέντων υποστήριξε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού και οι οικονομικές δυσκολίες που γιγαντώθηκαν οδήγησαν νέους ανθρώπους στην καλλιέργεια χασίς που κάλυπταν αποκλειστικά δικές τους ανάγκες! Δεν έχουν καμία σχέση με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών! Άλλωστε οι καταθέσεις των αστυνομικών και οι εκθέσεις απομαγνητοφωνήσεων των τηλεφωνικών συνομιλιών δεν αποδεικνύουν διακινητικές πράξεις». Από τις έρευνες που έγιναν κατασχέθηκαν «5.075 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 160 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 37 δενδρύλλια υδροπονικής καλλιέργειας,15 κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης πλήρως αποψιλωμένοι,146,8 γραμμάρια κοκαΐνης και 74 δισκία ecstasy, μικροποσότητες ecstasy και μεθαμφεταμίνης, 11.935 ευρώ, μοτοσικλέτα, 16 κινητά τηλέφωνα και δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές».









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια