Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη» - Την Τρίτη απολογείται ο ιερομόναχος


Αύριο, Τρίτη, στις 11 το πρωί αναμένεται να απολογηθεί ο καθαιρεθείς ιερομόχανος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε 10 άτομα στη Μονή Πετράκη.  Ο κατηγορούμενος έλαβε νέα προθεσμία καθώς δεν είχε διαβιβαστεί στην ανάκριση ο ιατρικός του φάκελος.

«Δεν υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη όλα θα αποδειχθούν» είπε ο κατηγορούμενος βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο.

Από την επίθεση αποφεύχτηκαν τα χειρότερα λόγω σειράς παραγόντων. Το γεγονός πως ο δράστης έριχνε το καυστικό υγρό χωρίς να στοχεύει, η άμεση αντίδραση του αστυνομικού που βρισκόταν έξω από το χώρο αλλά και τα ράσα τπου απορρόφησαν μεγάλο ποσοστό του χημικού, έσωσαν τους επτά μητροπολίτες.

Στον 37χρονο ιερομόναχο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ο 37χρονος είχε μαζί του δύο τέτοια μπουκάλια, αλλά πρόλαβε να χρησιμοποιήσει μόνο το ένα πριν τον συλλάβει ο αστυνομικός που επίσης έπεσε θύμα της επίθεσης.

Ο ιερομόναχος πραγματοποίησε την επίθεση αμέσως μόλις άκουσε την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου για την καθαίρεσή του.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν είχαν ζητήσει τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που υποστηρίζεται και από τους συνηγόρους του.

Ωστόσο, ο 37χρονος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Το μπουκάλι με το καυστικό υγρό

Στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων βρίσκονται τα υπολείμματα των μπουκαλιών με το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο ιερομόναχος.

Το CNN Greece δημοσιεύει φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα μπουκάλια και όπως φαίνεται οι ετικέτες επιβεβαιώνουν ότι ο δράστης τα προμηθεύτηκε από το Διαδίκτυο, ωστόσο προορίζονται μόνο για εργαστηριακή χρήση. Μάλιστα οι αστυνομικοί έχουν βρει και ορισμένες σελίδες που πουλούν τη συγκεκριμένη χημική ουσία.

Η προμήθειά της, όπως αναγράφεται, μπορεί να γίνει αυστηρά για εργαστηριακή χρήση, όμως το πιο σοβαρό είναι πως στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως το συγκεκριμένο υγρό περιέχει 96% θειικό οξύ.

«Ψυχικά ασθενής»

Ο συνήγορος του ιερομόναχου, Ανδρέας Θεωδορόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή», αναφέροντας παράλληλα πως ο άνδρας προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του και αποκαλύπτοντας πως ο πελάτης του τού είπε ότι αγόρασε την καυστική ουσία από το ίντερνετ, έναντι 40 ευρώ.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι ψυχιατρικά ασθενής. Η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή, που προσπάθησε πριν από 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του» δήλωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είναι ψυχικά ασθενής, τότε θα παραιτηθεί. Ζήτησε δε, συγγνώμη από τα θύματα και αποκάλυψε πως ο πελάτης του τού είπε πως πλήρωσε τη χημική ουσία 40 ευρώ στο ίντερνετ.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια