Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου


Στα χέρια των στελεχών του Τμήματος Διαρρηκτών βρίσκονται πλέον δύο νεαροί, οι οποίοι -όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας- είναι οι δράστες της διάρρηξης στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν 22χρονο, γιο δικηγόρου, και έναν 18χρονο φίλο του, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συλληφθεί και πάλι για διαρρήξεις και κλοπές. Φέρονται ότι τη νύχτα της 4ης Μαΐου κατάφεραν να φθάσουν στον έβδομο όροφο τής πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται το γραφείο του πρώην υπουργού, έσπασαν τον εσωτερικό τοίχο και αφαίρεσαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και τους συνέλαβαν.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία, που να τους εμπλέκουν με τις διαρρήξεις στα υπόλοιπα γραφεία της πολυκατοικίας, που έγιναν περίπου έναν μήνα αργότερα.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από την διάρρηξη στον λογαριασμό του στο Facebook με το παρακάτω κείμενο.

Σήμερα το πρωί, μπαίνοντας στο γραφείο με τους συνεργάτες μου αντικρίσαμε αυτήν την εικόνα. Οι διαρρήκτες αφού σκαρφάλωσαν στον 7ο όροφο, έσπασαν τον εξωτερικό τοίχο, ανακάτεψαν τα έγγραφα και αφαίρεσαν τους υπολογιστές μας.

Προφανώς δεν είναι ακόμη γνωστά τα κίνητρα τους και όλα είναι πιθανά. Έχουν φυσικά γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και των στόχων τους.

Τίποτα και κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας φιμώσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει. Και ας ψάξουν όσο θέλουν αυτά που αφαίρεσαν αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το πολύ πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά.

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια