Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ για το εργασιακό νομοσχέδιο


Ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Οι εργάτες του Σικάγο 135 χρόνια πριν με την ζωή τους και με το αίμα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πιο μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων, το δικαίωμα στην οκτάωρη εργασία. Μια κατάκτηση σύμβολο και πηγή έμπνευσης για τους αγώνες όλων των καταπιεσμένων εργατών, όπου γης, μέχρι και σήμερα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για να μην υπάρχει εκμετάλλευση, για μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα!

Με πρόσχημα τις οικονομικές κρίσεις όλες οι κυβερνήσεις στην χώρα μας, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, φρόντιζαν κάθε φορά να φορτώνουν τις ζημιές από τις κρίσεις αυτές στις πλάτες όλων των εργαζομένων με μειώσεις μισθών, συντάξεων, με καταργήσεις παροχών αλλά και εργασιακών δικαιωμάτων!

Η σημερινή κυβέρνηση έκρινε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή της κατάργησης του οχταώρου, του τελευταίου και σημαντικότερου εργασιακού δικαιώματος! Στην ουσία επιχειρείται η κατάργηση  του δικαιώματος στον ελεύθερο χρόνο και το σταθερό  ωράριο εργασίας, με αύξηση της απληρωσιάς και μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης!!!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Εμείς οι πυροσβέστες νιώθουμε στο πετσί μας, δεκαετίες τώρα, την καταστρατήγηση του ωραρίου και του σταθερού χρόνου εργασίας, την απλήρωτη υπερεργασία, με τις συνεχόμενες επιφυλακές και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς κάτω από δύσκολες συνθήκες στις μεγάλες πυρκαγιές και στα συμβάντα! Βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της αποσάθρωσης του ελεύθερου χρόνου μας στην οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή, αλλά και στην σωματική και ψυχολογική μας κατάσταση!

Βεβαίως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Π.Σ. χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, για πειραματισμούς στην εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών.

Η συστηματική και χωρίς όρια καταστρατήγηση του ωραρίου μας η απλήρωτη υπερεργασία και η χορήγηση ρεπό ως αντιστάθμισμα, εφαρμόστηκε, και συνεχίζεται να εφαρμόζεται με ευθύνη των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών, πρώτα στο Π.Σ. και επεκτάθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στους γιατρούς το 2017, ενώ με το νομοσχέδιο που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων!!!

Έχουμε πικρή πείρα ως εργαζόμενοι από την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας.

Σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και η εξέλιξη των μηχανών πολλαπλασιάζει την παραγωγή των αγαθών, δεν μπορεί να συζητάμε και να δεχόμαστε την αύξηση των ωρών εργασίας!

Οι εργάτες στο Σικάγο το 1886 ζητούσαν οχτάωρη εργασία όταν τότε η τεχνολογία και η τεχνογνωσία στην παραγωγή ήταν σε αρχικό στάδιο!

Δεν μπορεί σήμερα να δεχτούμε να επιστρέψουμε στις συνθήκες του εργασιακού μεσαίωνα!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

Οι αλλαγές που περιέχει, αφορούν όλους!

Η αντίδρασή των εργαζομένων πρέπει να είναι δυναμική, καθολική και ενιαία!!!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να δώσετε ένα μαζικό, βροντερό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη 10 Ιουνίου, για να μην περάσει ο νόμος έκτρωμα που καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Έχουμε  χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης!

Ψηλά τη σημαία του αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια, για ζωή με δικαιώματα!!!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΤΑΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς που δουλεύεται 24ωρο το έχετε καταργήσει.